Încă 22 de camere video în 15 locuri publice din Timișoara. Imaginile...

Încă 22 de camere video în 15 locuri publice din Timișoara. Imaginile vor ajunge la polițiștii locali

1
DISTRIBUIȚI

Un proiect început în urmă cu câțiva ani va fi, în sfârșit, pus în practică. Este vorba despre „Achiziția sistemului de monitorizare video a unei porțiuni a Canalului Bega și a unei părți a zonei centrale a municipiului Timișoara”.

Poliția Locală Timișoara a semnat, zilele trecute, contractul cu Backup Technology SRL, firma care a câștigat licitația, fiind în faza de pregătire a demarării execuției lucrărilor.

Atribuirea contractului a fost realizată la valoarea de 1,1 miioane lei fără TVA.

Dirigenția de șantier a fost adjudecată de Frangomy Solution SRL, la valoarea de 13.150 lei fără TVA.

„În prezent, este în pregătire procesul de execuție a lucrărilor, fiind efectuate demersurile de plată către Inspectoratul de Stat în Construcții, urmând ca în cel mai scurt timp să se emită ordinul de începere a lucrărilor. Durata de execuție a sistemului este de șase luni. Este vorba despre 22 de camere de supraveghere video montate în 15 locații, cu tot ce presupune, respectiv cablare curent și fibră optică, execuția infrastructurii, dotare dispecerat etc”, au transmis, miercuri, reprezentanții instituției.

Obiectivul va fi racordat la rețeaua gestionată de Serviciul de Telecomunicații Speciale.

Cele 22 de camere sunt prevăzute a fi instalate pe o parte a Canalului Bega, respectiv Podul Dacilor, Piața Traian, Podul Michelangelo, Podul Mihai Viteazu, intersecția str.


Eugeniu de Savoya cu str. Martin Luther, intersecția str. 2 Mai cu str. Florimund Mercy, intersecția str. Francesco Griselini cu str. Proclamația de la Timișoara, intersecția str. Proclamația de la Timișoara și str. Augustin Pacha, Piața Libertății,  str. Gheorghe Lazăr, str. Emanuil Ungureanu, Piața Unirii, str. Mărășești, Piața Victoriei, bd. I. C. Brătianu.

În Timișoara mai sunt 94 de camere video în 13 zone din oraș, monitorizate de Poliția Locală. Anul trecut, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine Publică au constatat video 80 de fapte de natură penală, suspecții identificați fiind predați Poliției Municipiului Timișoara pentru continuarea cercetărilor.

Totodată, au fost identificate anul trecut 40 de situații de migrație ilegală, 264 de persoane fiind încredințate Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră.

Polițiștii locali din cadrul Biroului Monitorizare Video au sesizat anul trecut 1.611 fapte de natură contravențională și infracțională observate cu ajutorul camerelor deja instalate și au dat curs la 82 de solicitări privind înregistrări video, cele mai multe dintre acestea către Inspectoratul de Poliție Județean Timiș, dar și către Judecătoria Timișoara, Direcția Națională Anticorupție Timișoara, Primăria Timișoara și cetățeni.

1 COMENTARIU

  1. Peste 1 milion de lei pentru 22 de camere, adică 50.000 lei sau 10.000 EURO pentru 1 cameră? Nu-i cam mult? Hoție pe față!
    Vedeți a cui e firma sau cine e în spatele afacerii!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.