Roxana Iliescu continuă războiul cu viceprimarul Lațcău pe tema Colterm: „Faceți naibii...

Roxana Iliescu continuă războiul cu viceprimarul Lațcău pe tema Colterm: „Faceți naibii ceva, măcar pe ultima sută de metri”

2
DISTRIBUIȚI

Consilierul local de la Pro România susține că, în privința Colterm, Ruben Lațcău „ne-a mințit din nou”, referindu-se la declarațiile viceprimarului din ședința consiliului local, când acesta a spus că „în iarna asta am ars până acum mai mult cărbune decât am ars în oricare altă iarnă din ultimii ani”.

În sprijinul afirmație sale, Roxana Iliescu vine cu cifre, într-o lungă postare pe Facebook. Astfel, conform statisticii oferite de consilierul local Pro România, în ultimii ani, în intervalul octombrie – ianuarie, Colterm a consumat 125.000 de tone de cărbune în 2019/2020, 165.000 de tone în 2020/2021 și 131.000 de tone în această iarnă.

Iliescu insistă, însă, că în acest an cărbunele folosit de Colterm este de foarte proastă calitate, lucru dovedit de cantitatea de gaz necesară pentru a-l arde. Astfel, conform cifrelor oferite de consilierul avocat, în lunile octombrie – ianuarie din iarna 2019/2020 s-au consumat aproximativ 5,1 milioane metri cubi de gaz, în iarna 2020/2021 7,8 milioane mc, iar în această iarnă 9,5 milioane mc.

„De unde rezultă următoarele: în 2019, pentru o tonă de cărbune se ardeau 41 Smc de gaz; în 2020, pentru aceeași tonă de cărbune, s-au ars 47 Smc de gaz; iar în 2021, pentru aceeași tonă de cărbune, s-au ars 73 Smc de gaz! Asta înseamnă o creștere a cantității de gaz consumată pentru aceeași tonă de cărbune, în 2021, mai mare cu 78% față de nivelul anului 2019!!! Prin urmare, bă băieți, repetați după mine, poate așa vă intră în cap mai bine: pentru o tonă de cărbune, în decembrie 2021 am folosit cu 78% mai mult gaz decât in decembrie 2019 – acesta este randamentul arderii!!! Asta ce înseamnă? Cărbune de proastă calitate!”, a transmis consilierul municipal.

„Prin urmare, lăsați-o mai ușor cu eterna și unica explicație conform căreia prețul crescut al gazului este justificarea sumelor colosale pe care le plătim! Inclusiv prostia voastră o plătim! Prostia de a nu constitui stoc de cărbune și prostia de a primi toate mizeriile aduse de furnizorii de cărbune pe care îi agreați!”, a precizat Roxana Iliescu.

Aceasta le-a cerut edililor să ia măsuri.

„Faceți naibii ceva, măcar pe ultima sută de metri… luați mostre aleatoriu și inopinat, cu oameni de încredere și mergeți la un laborator independent să verifice puterea calorifică, poate așa conștientizați și voi realitatea! Lațcău mi-a transmis în plen că eu nu prea înțeleg de mai multă vreme mai nimic… Același Lațcău, care văd că și-a făcut un obicei în a mă jigni, m-a acuzat iar (!!!) că aș fi făcut niște afirmații publice greșite referitoare la faptul că societatea Colterm refuză cărbune din mine de adâncime, care în realitate nu s-ar preta a fi ars în CET Sud… Nu-l băgați în seamă pe vice, cred este extenuat! Eu nu am făcut niciodată vreo afirmație, în niciun context, legată de minele de adâncime.


Mă confundă…”, a mai declarat consilierul local Roxana Iliescu de la Pro România.

2 COMENTARII

  1. Dar asta chiar intereseaza pe cineva din „administratia lui ‘fritz, salvatorul romanilor'”??? – sunt absolut convins ca „NUUU!!!” – parerea mea, desigur…

    P.S.: unde nu-i „consultanta”, nimic nu e – tot parerea mea, cand este vorba despre „administratia fritz”…

  2. Deci alte pagube aduse Timișoarei de Usr-iști și Fritz:
    – cărbune mai prost și mai scump!!!
    – necesar de gaz mai mare pentru a-l arde, gazul fiind foarte scump rezultă creșterea pagubei!

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.