Alin Achim, basistul formației Cargo, schimbă prefixul. La mulți ani!

Alin Achim, basistul formației Cargo, schimbă prefixul. La mulți ani!

0
DISTRIBUIȚI

Basistul formației Cargo, Alin Achim împlineşte astăzi 50 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer „La mulţi Ani!”

Artistul s-a îndrăgostit de muzică la vârsta de opt ani, în urma unui concert pe care l-a vizionat la Filarmonică. A crescut într-o familie în care tatăl său a fost basist, mama a cântat la pian iar bunicul său a făcut parte din corul veteranilor de război. După cursuri de vioară susținute la Casa Pionerilor şi la Şcoala Populară de Artă, în 1988 a pus bazele formaţiei Metalograf.

„Repetiţiile trupei se desfăşurau în garajul unui prieten din Mehala iar unul din concertele memorabile de pe atunci a fost cel în care directorul Liceului Industrial Nr1 ne-a oprit după doar două piese la spectacolul susţinut la Balul Bocoilor, susţinând că suntem „prea rock“. Apoi, Horea Crişovan m-a chemat în Logaritm, după care am ajuns în Cardinal, alături de care am cucerit multe premii în perioada respectivă. După ce am revenit din armată am cântat alături de prietenul meu Shimmy în trupa Betleheem din Deva, cu care am scos şi un album la Bucureşti, scos pe casetă la Roton.


Revenind în Timişoara, prin intermediul lui Deian Feniat am ajuns în Amala. A fost singura formaţie cu care nu am avut niciun concert, doar am repetat intensiv. Apoi, am ajuns în Cargo, care a fost rampa de lansare şi totodată fundaţia pentru mine. Tot ce am făcut până atunci era amatoricesc“, își amintește artistul despre perioada sa de început.

Alături de activitatea sa alături de Cargo, Alin Achim a pus bazele unui proiect de muzică electronică Syamasundara, care a editat până acum mai multe materiale discografice.

„În urmă cu mulți ani, sora mea, Amira, m-a «bombardat» cu piese din muzica electronică, cumva hotărâtă să îmi demonstreze că există și altceva în afară de rock. Eu ascultasem până atunci ceva în direcția asta – Sri Hari, de care auzisem la ISKCON (Societatea Internatională pentru Conștiința de Krishna). Mi-a plăcut atât de mult încât m-am gândit că ar fi interesant să dezvoltăm și noi la Timișoara un proiect ca și acela. Nu cred că mai este un secret faptul că eu sunt un admirator și un susținător al filozofiei vedice și al Conștiinței de Krishna. În decursul anilor am învățat să-mi lărgesc orizontul muzical și să rup anumite bariere. Eu îi înțeleg pe conservatori, cei care ascultă doar rock fiindcă și eu am fost în acel punct. Dar, și la muzica electronică, există o întreagă lume unde se combină într-un mod foarte interesant cunoștințele muzicale cu tehnologia și creația. Chiar dacă acest gen nu este construit cu «instrumente tradiționale», reușește chiar foarte bine să exprime diverse stări pentru că și cei ce creează astfel de muzică sunt la fel ca și noi, plini de sentimente și trăiri“, a spus Alin Achim despre această latură a sa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.