Compozitorul timișorean George-Denis Ardelean lansează un nou album : „Piesele au ton...

Compozitorul timișorean George-Denis Ardelean lansează un nou album : „Piesele au ton trist, melancolic, dar totuși cu o mică rază de speranță pierdută printre note“

0
DISTRIBUIȚI

După ce a lansat albumul de debut numit Hollows of time, care a apărut la sfârșitul anului 2020, compozitorul timișorean George- Denis Ardelean revine în atenția melomanilor cu o nouă piesă , Moving Light”, care anunță un alt material discografic, care va conține șase piese și care va fi lansat de către casa de discuri italiană Blue Spiral Records.

„EP-ul „Unfold”, care va fi lansat pe 20 Mai, este al doilea material discografic al meu. Acesta conține 6 piese și va fi lansat la casa de discuri italiană Blue Spiral Records, și va fi disponibil pe majoritatea platformelor mari de streaming, cât și în format fizic, sub formă de CD-uri și vinyl. Piesele de pe EP au fost compuse anul trecut, influențate fiind în mare măsură de momentele pe care le trăim de 2 ani încoace. Deși triste și melancolice ca și construcție, piesele au o doză de speranță.


Pentru mine muzica este storytelling. Unul din cele mai importante aspecte a acesteia este de a spune o poveste, de a transmite un sentiment, de a crea o imagine pentru ascultător. Același lucru am încercat și eu când am compus muzica pentru EP, crearea unei lumi sonice/muzicale care să fie imaginea realității acestor vremuri pe care le trăim, să spună povestea lor. De aceea și piesele au ton trist, melancolic, poate puțin dark/întunecat, dar totuși cu o mică rază de speranță pierdută printre note. – Hope can see the light despite all of the darkness.Pe 14 Martie a fost lansat un single de pe EP, intitulat „Moving Light”. Acest single este un mic preview către lumea și povestea sonică creată în EP.“, spune compozitorul timișorean.

Artistul timișorean a învățat să cânte la acordeon la vârsta de 12 ani iar albumul său de debut a fost promovat și cu ajutorul unui videoclip la piesa Ethereal, în care apar și membrii formației Mezzo Quartet, filmat la librăria La Două Bufnițe din Timișoara, iar colaborarea sa cu casa de discuri italiană Blue Spiral Records s-a născut …în urma unui mail.

„Urmăresc release-urile lor de ceva vreme. Mi-au plăcut artiștii cu care colaborează și muzica pe care o lansează. După ce am avut primele demo-urile ale pieselor de pe EP, le-am trimis un mail cu acestea. Au fost pe placul lor, în stilul și estetica artistică promovată de ei și așa am ajuns să colaborăm la lansarea acestui EP. Mă bucur că le-au plăcut și sper să avem cât mai multe colaborări pe viitor“, a mai adăugat artistul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.