Proiecții de film ucrainean în fiecare marți, la Timișoara, în scop umanitar

Proiecții de film ucrainean în fiecare marți, la Timișoara, în scop umanitar

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1767125497">

Centrul cultural „Faber” și „Ambasada”, împreună cu organizația non-guvernamentală pentru inițiative culturale din Ucraina „Izolyatisia” și platforma de cinema ucraineană „Takflix”, care face filmul ucrainean disponibil pentru vizionare în întreaga lume, a pregătit o serie de proiecții – documentare și filme – care vorbesc despre cultura și realitatea ucraineană, din dorința de a contribui la eforturile locale de strângere de fonduri dar și pentru a face cunoscută cultura ucraineană celor care vor fi gazde temporare sau permanente pentru refugiații ucraineni care aleg să vină la Timișoara.

Proiecțiile vor avea loc săptămânal, în fiecare zi de marți, la centrul cultural „Faber” de pe Splaiul Peneș Curcanul nr. 4-5 și vor fi în ucraineană, cu subtitrare în engleză. Intrarea se va face pe bază de donație, organizatorii vor pune la dispoziție coduri QR prin intermediul cărora toți cei care vor veni la proiecții vor putea să doneze direct către organizația pe care o preferă. Primul eveniment de acest fel va avea loc în data de 22 martie, de la ora 18:30, cu proiecția filmului „Women who play”. Filmul este portretul colectiv a șapte femei remarcabile din cultura modernă ucraineană: scriitoarea Sofia Adruhovici, jurnalista culturală Vira Baldyniuk, dirijoarea Oksana Lyniv, artista Alina Kleytman, regizoarea de teatru Tamara Trunova, managerul cultural Yulia Fediv și regizoarea de film Iryna Tsilyk.

Mai multe detalii despre proiect, despre organizațiile către care puteți vira donațiile și despre viitoarele proiecții, pot fi găsite aici: Cultura pentru Ucraina | Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.