Radu Țoancă acuză că proiectul pentru a treia organigramă a Primăriei Timișoara...

Radu Țoancă acuză că proiectul pentru a treia organigramă a Primăriei Timișoara încalcă legea. De ce spune că este o tactică de victimizare a administrației Fritz

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local PSD, Radu Țoancă, a acuzat, astăzi, faptul că a treia organigramă pe care o propune administrația Dominic Fritz ”încalcă prevederile Codului Administrativ”.

Acesta spune că este de acord ca primarul să lucreze cu propria sa echipă, dar ”administrația Fritz a transformat acest proces firesc de tranziție într-o mascaradă publică-ajunsă și în instanță-presărată de ilegalități, reglări de conturi și promovări profesionale dubioase ale unor activiști de partid (mai vechi sau racolați din funcționarii obedienți).


Prima organigramă a administrației Fritz este anulată de instanță (se judecă pe fond) demersul din vara anului trecut reușind “performanța” de a încălca, la foc automat , principiile transparenței și legalității care sunt obligatorii în orice demers administrativ. De aproape un an în primărie se guvernează haotic, cu două structuri paralele, cu atribuții, competențe și persoane suprapuse , cu încălcarea zilnică a deciziilor Curții de Conturi și a unor hotărâri judecătorești”.

Marea problemă a proiectului cu numărul trei pentru organigrama Primăriei Timișoara este că  încalcă articolul 136 din Codul Administrativ care prevede rapoarte de specialitate pentru hotărârile de consiliu local, noua organigramă nefiind avizată de Serviciul de Resurse Umane din cadrul PMT, fiind din start ilegal”.

Țoancă susține că ”mai multe persoane mi-au atras atenția că gafele și ilegalitățile frecvente și repetate ale administrației Fritz nu sunt rodul unei naivități și necunoașteri legislative, ci un mod de marketing, infantil totuși, de a se victimiza public și de a da muniție trolilor useriști să clameze pe Facebook, campania de sabotaj la adresa pseudo-reformelor și o încercare disperată de a muta discursul public de la dezastrul real provocat în numai un an și jumătate de guvernare locală”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.