Mii de elevi din Timișoara vor beneficia de burse. Câți bani alocă...

Mii de elevi din Timișoara vor beneficia de burse. Câți bani alocă primăria

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Local al Municipiului Timișoara va vota în curând un proiect de hotărâre pentru stabilirea cuantumurilor burselor şcolare acordate elevilor din învăţământul preuniversitar de stat anul acesta.

Se va aproba și numărul de burse, fiind propuse 13.633 de burse, în sumă totală de 16.089.080 lei.

Numărul burselor și suma sunt mai mari față de anul trecut, când au primit burse 13.137 de elevi, iar suma totală a fost de 12.106.500 lei, cu patru milioane de lei mai mică decât în 2022.

„Am suplimentat suma pentru anul acesta, tocmai pentru ca toți elevii care îndeplinesc condițiile să primească bursă și să îi ambiționăm pe cât mai mulți copii să își îmbunătățească performanțele la învățătură.


Sistemul de educație local este prioritar pentru noi și susținerea financiară a elevilor este una din modalitățile de încurajare a performanței în educație”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Cuantumurile burselor pentru cele patru categorii (performanţă, merit, studiu şi sociale), au fost stabilite la valoarea de  500, 200, 150, respectiv 200 lei pe lună.

Criteriile generale de acordare a burselor se stabilesc de către Ministerul Educației și Cercetării. Criteriile specifice de acordare a burselor de performanță,  de merit, a burselor de studiu și a celor de ajutor social se stabilesc anual în consiliile de administrație ale unităților de învățământ, în limitele fondurilor repartizate și în raport cu integralitatea efectuării de către elevi a activităților școlare. Bursele de ajutor social se acordă tuturor elevilor care îndeplinesc condițiile prevăzute de lege.

Dat fiind faptul că suma alocată în buget este suficientă pentru acoperirea necesarului de burse solicitate, se vor putea acorda integral toate categoriile: burse sociale (bolnavi, orfani și pentru cei cu venituri foarte mici), burse de studiu, burse de performanță și burse de merit pentru fiecare unitate de învățământ.

Proiectul de hotărâre poate fi consultat AICI.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.