Aniversare în muzica timișoreană: La mulți ani, Cristian Podratzky!

Aniversare în muzica timișoreană: La mulți ani, Cristian Podratzky!

0
DISTRIBUIȚI

Christian Podratzky împlinește astăzi 58 de ani ocazie cu care redacția PRESSALERT.ro îi urează un sincer La Mulți Ani!

Artistul s-a născut în Timișoara și trăiește în Germania, iar de-a lungul anilor a colaborat într-o serie de formații cunoscute ca Impact, ABRA, Pro Musica, Poems for Laila, Locatarii sau Rezident Ex.

„Cele mai emoționante concerte cu Pro Musica au fost desigur primele concerte așa-numite «libere», cele cu câteva săptămâni după revoluție, de la Sala Polivalentă din București și Sala Olimpia din Timișoara. Acolo am cântat atât cu Pro Musica cât și cu Abra. După revoluție am înregistrat piesa «Timișoara» la Bucureșți, au urmat cele două concerte mai sus amintite din București și Timișoara după care am plecat și m-am stabilit la Berlin. Alături de «Poems for Laila» am înregistrat un album în studioul lui Phil Manzanera (Roxy Music), undeva lângă Londra.


Când noi am ajuns, tocmai plecau Heroes del Silencio, care erau și ei trei săptămâni acolo. A fost o experiență formidabilă pentru mine, atunci m-am prins și eu cum se lucrează în liga aia. Am făcut parte din echipe care desigur în primul rând muzical mi-au plăcut. Dar bineînțeles și uman. Și atunci nu-i greu. Muzica unește și e firesc să devii prieten cu cel cu care o faci. Și atunci îți face plăcere din ce în ce mai mult. Până când apare faza aia unde te înțelegi pe scenă doar din priviri… De adaptat m-am adaptat întotdeauna foarte repede, în mai toate proiectele de lungă durată am fost până la final, până când trupa respectivă s-a desființat dintr-un motiv sau altul“, a spus Christian Podratzky.

Recent, cei trei membri ai formației timișorene ABRA – Adrian Dinu – Schwartz, Christian Podratzky și Vali Potra – au lansat noul material discografic care poartă numele de „O muză perfectă“, colaboratorii lor la acest material fiind Uțu Pascu, Horea Crișovan, Doru Apreotesei, Mirela Iacob și Dana Borteanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.