Aeroportul Timişoara, şase milioane de euro de la guvern pentru zona cargo....

Aeroportul Timişoara, şase milioane de euro de la guvern pentru zona cargo. Grindeanu: „Să ia un nou avânt”

1
DISTRIBUIȚI

Aeroportul Timişoara urmează să aibă un terminal nou, destinat zonei cargo, cu finanţare guvernamentală. Sorin Grindeanu a vorbit despre acest proiect ca un start pentru o dezvoltare ulterioară mai amplă.

De asemenea, ministrul Transporturilor, vrea ca firma care a câştigat licitaţia pentru noul terminal de pasageri să grăbească lucrările. „Aşa cum ştiţi, a fost semnat acel contract pentru terminalul nou de plecări, termenul de finalizare al acestui proiect este finalul anului 2023. Am avut o discuţie cu constructorul şi l-am atenţionat că ar face bine să tremine mai repede proiectul pentru că vorbim de fonduri europene şi e o cursă contracronometrul. Finalul anului 2023 înseamnă şi finalul finanţării pe zona aero din fonduri europene. Pe noul exerciţiu bugetar 2021-27, pe programul viitor, programul operaţional de transportui, zona aero nu este finanţată… trebuie astfel să însemne cel târziu anul viitor finalizarea acestui proiect, important pentru Aeroportul din Timişoara.


Celelalte două proiecte, legat de echpamantele de siguranţă şi echipamentele de siguranţă economice, sunt două, economice şi non-economice, au primit toate aprobările necesare. De asemenea sunt pe fonduri europene şi probabil, până la finalul săptămânii viitoare, mi-aş dori eu, să fie semnate şi aceste două proiecte pentru Aeroportul din Timişoara”, a declarat Sorin Grindeanu.

„Un lucru bun de asemenea pentru aeroportul nostru e legat de ceea ce s-a întâmplat ieri în Consiliul de Administraţie, aprobarea studiului de fezabilitate pentru zona cargo. Un proiect de şase milioane de euro, pe care-l va finanţa Ministerul Transporturilor. Săptămâna viitoare va fi CTE-ul ministerului, care va aproba documentaţia trimisă de Aeroportul Timişoara şi în cel mai scurt timp vom livra aceşti bani astfel încât să înceapă construcţia acelui terminal cargo pentru DHL. Acest proiect a trecut toţi paşii necesari, s-a făcut testul investitorului privat. Ştiţi că ministerul poate să finanţeze asemenea proiecte doar dacă se îndeplinesc anumiţi paşi… SF-ul a fost aprobat, îmi doresc ca săptămâna viitoare să semneze ordinul de plată pentru banii care vor intra la aeroport pentru terminalul cargo DHL”, a mai spus ministrul Transporturilor.

Grindeanu a explicat că acesta e doar un început pentru zona cargo a Aeroportului „Traian Vuia”, existând planuri pentru o dezvoltare mai amplă: „În 14-15 iunie voi fi în Emirate, la o întâlnire oficială, nu la colţ de masă, cu cei care se ocupă de dezvoltarea acestei zone de cargo şi sunt lideri mondiali. Întâlnire interministerială între guvernele României şi EAU. Printre punctele pe care le va avea, e ca partea adiacentă proiectului, aeroportul are teren în continuare, să găsim dezvoltare şi finanţare astfel încât zona de cargo să ia un nou avânt în Timişoara”. Acesta a precizat că şi alte firme vor beneficia de dezvoltarea zonei cargo, inclusiv Poşta Română.

1 COMENTARIU

  1. Traian Vuia e PROIECT ESUAT, gratie NEPASARII sefilor CJ si hoților de la partidele care l-au pastorit de la revolutie incoace. Plus ca e deja prea inghesuit, prea aproape de oras ca sa se mai poata dezvolta de talie internationala. TREBUIA FACUT UNUL NOU, pe hotar judetelor TM si Arad, asa cum le-a fost sugerat de expertii nemti inca de acum 15 ani. Traian Vuia e un PROIECT ESUAT! Bun doar de muls de politrucii corupti

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.