Aniversare în lumea muzicii: vocea îndrăgitei trupe Cargo, Adrian Igrișan împlinește azi...

Aniversare în lumea muzicii: vocea îndrăgitei trupe Cargo, Adrian Igrișan împlinește azi o vârstă rotundă

0
DISTRIBUIȚI
Foto: Mihai Toth

Vocea îndrăgitei trupe Cargo, Adrian Igrișan „Baciu“ împlinește astăzi frumoasa vârstă de 50 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani!

Artistul s-a născut în 8 iunie 1972 la Arad și a debutat în branșă ca și tobar, făcând parte mai apoi din formația RIFF, iar în 1995 a intrat în componența Cargo, primul său concert cu colegii săi având loc cu ocazia evenimentului intitulat „Convenția pentru Cargo“, un recital de susţinere pentru Ovidiu Ioncu „Kempes” care suferise un accident de motocicletă. După acel recital, Baciu a rămas în trupă, iar în anul 2003, după ce Kempes a plecat în Australia, a preluat postul de vocalist al trupei.

Foto: Mihai Toth

„Moștenesc de pe linia mamei pasiunea asta.


Străbunicul meu era cu conservatorul de la Roma terminat, era compozitor și dirijor. Străbunica mea era grecoiacă. Unchiul meu cânta la toate instrumentele de suflat, bunica mea… a doua voce de înger… cred că de acolo mi se trage și iubirea pentru muzică. Am învățat mai multe instrumente, primul fiind toba…am iubit-o cel mai tare la început… și apoi, încet încet, vrând nevrând a trebuit să învăț și alte instrumente să putem repeta. Mi-am dat seama că iubesc chestia asta și că mă ajută foarte tare în compoziție… ș-atunci am învățat instrumentele pe care le folosim în trupă. Nu pot să spun că mi-a plăcut mai mult un instrument sau altul, toate mi-au plăcut la fel. Cel mai mult am studiat vocea, trecând prin canto clasic, jazz, muzică corală… am studiat backing vocals destul de mult… rock nu mai vorbesc… Prima mea apariție pe scenă a fost cu formația Școlii Populare de Artă, la tobă, bineînțeles. Mai apoi am cântat tot cu o trupă a școlii populare de artă, dar de data asta era trupa mea, se chema Abis și am cântat cu vocea. La Casa de cultură a municipiului s-a cântat. Porecla de Baciu o am de multă vreme, probabil că eram mai domol așa și mai împăciuitor. Emoții pe scenă am de fiecare dată, n-au dispărut niciodată. Probabil, dacă ar dispărea… m-aș apuca de altceva“, ne-a declarat artistul în cadrul unui interviu pe care-l puteți citi în întregime aici.

Zilele trecute, Baciu a susținut un concert la Timișoara alături de membrii formației Cargo la Casa del Retro, unde o asistență numeroasă a cântat alături de muzicieni.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.