Sorin Grindeanu a anunţat când încep lucrările la Gara de Nord din...

Sorin Grindeanu a anunţat când încep lucrările la Gara de Nord din Timişoara. Vești și despre modernizarea căii ferate Caransebeş – Arad

1
DISTRIBUIȚI

Gara de Nord din Timişoara va fi în sfârşit modernizată. E de aşteptat ca, după îndelungi întârzieri, lucrările să înceapă pe la mijlocul lunii curente, a spus ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

Sorin Grindeanu a subliniat că vestea e „târzie”, după ce a mai ţinut o conferinţă de presă pe tema lucrărilor la gară tocmai în decembrie şi nu a ezitat să „înţepe” autorităţile locale.

„În sfârşit s-a primit aprobarea, nu e târziu niciodată după şase-şapte luni, astfel că undeva în jurul datei de 15-20 iunie se va preda amplasamentul şi vor începe lucrările.


Mi-aş fi dorit să se înceapă mult mai repede, dar înţeleg şi ritmul administraţiei din Timişoara, un ritm care e …tânăr şi liber, aşa, ca să nu spun mai multe. Vor începe lucrările la gara din Timişoara”, a declarat Sorin Grindeanu.

Legat de celelalte proiecte pe zona CFR şi care sunt cuprinse în PNRR pe Regiunea Vest, Grindeanu a vorbit despre calea ferată Caransebeş – Arad, care va fi modernizată: „Cele patru tronsoane de la Caransebeş la Arad, patru licitaţii. Prima dintre ele este spre finalizare, probabil în cursul acestei luni se va semna şi contractul, celelalte două în lunile următoare de vară, vor fi încheiat şi semnate contractele de execuţie. Foarte important, finanţarea pe această cale ferată modernizată este asigurată prin PNRR. Licitaţiile sunt în diverse stadii, dar în aceste luni se vor încheia toate patru”.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.