PNL și PSD Timiș își arată unii altora corupții

PNL și PSD Timiș își arată unii altora corupții

1
DISTRIBUIȚI

Arestarea preventivă pentru 30 de zile a medicului Octavian Mazilu, șef de secție și fost manager la Spitalul Municipal din Timișoara, anchetat pentru corupție, este un nou prilej pentru contre între filialele locale ale PNL și PSD.

„Esteu n eveniment care aruncă o lumina nefavorabilă asupra activității unității medicale din subordinea Primăriei Timișoara, dar și asupra PSD, partidul al cărui membru marcant era medicul timișorean”, a transmis PNL Timiș, atacând, „cu manta”, și administrația USR.

„Este important să menționăm faptul că nu putem să îl considerăm vinovat pe cel acuzat de luare de mită până la o sentință definitivă din partea unei instanțe. Totuși, faptele prezentate de anchetatori ne obligă să luăm atitudine față de aceste practici care vin să aducă mari deservicii atât lumii medicale din oraș, cât și mediului politic local. PNL Timiș condamnă public astfel de practici și consideră că nu există nicio scuză pentru condiționarea actului medical de solicitarea sau primirea de venituri materiale ilicite. Cerem liderilor PSD Alfred Simonis și Sorin Grindeanu să prezinte în fața opiniei publice un punct de vedere oficial în privința acestui caz și să menționeze atât opinia lor personală, cât și cea a partidului pe care îl reprezintă. Considerăm că este important ca opinia publică să cunoască aceste puncte de vedere știind că medicul arestat pentru luare de mită era un apropiat al liderului parlamentarilor PSD din Camera Deputaților, Alfred Simonis. Liniștea suspectă care vine din partea PSD Timiș generează multe semne de întrebare, iar pentru sănătatea mediului politic din județul Timiș aceste semne de întrebare ar trebui să primească un răspuns cât mai rapid din partea celor vizați”, mai spune mesajul semnat de președintele PNL Timiș, Alin Nica, aflat în Olanda, la Rotterdam, pentru congresul Partidului Popular European (PPE).

Răspunsul PSD Timiș nu s-a lăsat prea mult așteptat.


„De 1 iunie, ziua copiilor, Alin Nica nu are nimic mai bun de făcut decât să se joace cu declarațiile. Președintele PNL Timiș acuză PSD și arată cu degetul un medic, suspectat că a luat mită. Condamnăm ferm orice act de corupție, indiferent de cine îl face, iar dacă se dovedește fapta, cel care a greșit trebuie să suporte consecințele. Doar că judecătorii vor da sentința, nimeni altcineva! Ce este revoltător? Faptul că Alin Nica vorbește despre un PSD-ist în timp ce ignoră realitatea din filiala sa, aceea că un vicepreședinte PNL și un parlamentar PNL sunt trimiși în judecată pentru acte de corupție! Mai mult, cel de-al doilea este omul lui de casă, încă de pe vremea când Nica stăpânea Dudeștiul, fiind un prestator de servicii care beneficia de contracte de sute de mii de euro cu dedicație. Nica are inconştiența să deschidă gura exact când ar trebui să şi-o țină mai strânsă și să se roage să nu îl prindă din urmă niște dosare”, a transmis deputatul Alfred Simonis, președintele filialei.

„PSD Timiş nu a comentat nici descinderile de la Primăria Timișoara, când oamenii legii au ridicat documente de la șefii USR ai administrației locale, nici când cei de la PNL au fost acuzați. Când presa a relatat pe larg despre contractele echipei Șandru-Nica, cu multe suspiciuni de corupție ascunse în spatele lor, la fel, PSD nu a comentat. Noi aşteptăm verdictul instanței de judecată. Se observă în ieșirea de azi acțiunea unui om disperat, un președinte pe punctul de a-și pierde partidul măcinat de tensiuni majore, cu primari care amenință să plece in corpore, cu membri care nu mai ascultă comenzile lui, cu o conducere în derivă, un om care nu ştie să negocieze, fiind umilit cu fiecare ocazie de adversari şi aliați. Nu ține, Alin Nica! Nu merge cu distragerea atenției! Acceptăm critici din partea unor oameni verticali și morali, însă nu de la dumneavoastră! O neaoşă vorbă din popor spune că «prostul dacă nu-i fudul, parcă nu e prost destul». La asemenea situații se referă, domnule Nica!”, mai spune mesajul lui Simonis.

1 COMENTARIU

  1. Baietii astia din sanatate sunt transpartinici si sunt toti la fel. A da conotatii politice evenimentului, inseamna sa fi cel putin idiot. Legat de zona asta si Grindeanu si Nica ar putea povestii multe. In aceeasi masura.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.