SCM Timişoara a transferat un pivot sârb

SCM Timişoara a transferat un pivot sârb

0
DISTRIBUIȚI
Foto: ABA League 2 / Dragana Stjepanovic

„Leii din Banat” au anunţat a doua mutare a verii. SCM Timişoara l-a transferat pe pivotul sârb Igor Kesar, ultima dată jucător în Macedonia de Nord.

După Antonio Năsturescu, prima noutate „externă” pentru noul sezon, clubul alb-violet de baschet a adus şi un nou străin.

Kesar (29 de ani și 2,1 metri) e originar din Kraljevo, Serbia, unde a și început cariera la seniori.


A mai jucat la KK Velika Plana, Napredak Maksi KO Aleksinac și KK Tamis Petrohemija Pancevo. Prima echipă de peste hotare a fost BC Igokea Aleksandrovac, cu care a izbutit eventul, campionat-Cupă, în Bosnia și Herțegovina, și a evoluat în Liga Adriatică. în 2018, Kesar a fost vicecampion al Bulgariei cu Balkan Botevgrad, formație în echipamentul căreia a adunat 10 meciuri și în FIBA Europe Cup, cu medii de 13.8 puncte și 5.5 recuperări/meci.

Sezonul 2018/2019 i-a adus trei echipe în CV, Peristeri GS Athens (Grecia), Pecsi VSK-Veolia (Ungaria) și KK Kozuv AD Gevgelija (Macedonia de Nord), iar cele mai recente două campionate le-a petrecut tot în Macedonia de Nord, la KK Pelister Sport Bitola. Igor Kesar a înregistrat statistici remarcabile în cel mai recent sezon (2021/2022), atât în prima ligă din Macedonia de Nord, cât și în Liga Adriatică. În întrecerea internă, noul pivot al „leilor” a evoluat în 33 de partide și a pus 19.0 puncte, 6.5 recuperări și 2.4 pase decisive/meci, pentru ca în Liga Adriatică să adune 17.7 puncte, 5.5 recuperări și 1.7 pase decisive, în medie, în cele 13 partide disputate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.