Sorin Grindeanu anunță investiții arabe în România. Discuții și despre centrul logistic...

Sorin Grindeanu anunță investiții arabe în România. Discuții și despre centrul logistic de la Aeroportul Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, anunță că Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în discuție fiind și un posibil partneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional Timișoara.

„Investiții emirateze în România! Conducerea Abu Dhabi Ports Group și-a manifestat interesul pentru derularea unor investiții în Portul Constanța, în zona Molului Sud. În cadrul întâlnirii, pe care am avut-o astăzi (miercuri – n.r.) la Abu Dhabi, reprezentanții acestui grup au transmis că vor să dezvolte proiecte în zona molurilor 3 și 4 din Port”, a transmis Sorin Grindeanu pe pagina sa Facebook.

El precizează că s-a decis înființarea un grup comun de lucru care să discute despre încheierea unui Memorandum de Înțelegere între Portul Constanța și AD Ports Group.

„I-am invitat pe reprezentanții AD Ports Group să viziteze Portul Constanța pentru a stabili termenii colaborării, inclusiv în contextul interesului manifestat de aceștia pentru investiții în ceea ce privește insula artificială din port.


Am discutat și despre un posibil parteneriat pentru dezvoltarea Centrului Logistic Intermodal cargo pe Aeroportul Internațional «Traian Vuia» din Timișoara, care poate deveni astfel un puternic nod comercial regional, conectat la rețelele de transport feroviar și rutier. Acest centru intermodal, a cărui construcție este evaluată la 300 de milioane de euro, ar putea fi dezvoltat pe o suprafață de 65 de hectare și ar oferi facilități de depozitare și transport, inclusiv pentru mărfurile intercontinentale”, încheie Grindeanu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.