Prestație de excepție cu sunet neadecvat: Festivalul Jazz X s-a încheiat cu...

Prestație de excepție cu sunet neadecvat: Festivalul Jazz X s-a încheiat cu un concert mult așteptat, susținut de americanul Stanley Clarke

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-529366394">

Ediția din acest an a festivalului Jazz X a avut parte de un final cât se poate de interesant duminică seara în Piața Victoriei, odată cu concertul susținut de basiststul american Stanley Clarke care alături de trupa sa a iscat un interes deosebit în rândul melomanilor, unii dintre ei venind pentru acest concert chiar și din alte orașe învecinate. Artistul american care a mai concertat de câteva ori la festivalul de jazz de la Gărâna a venit de această dată în formula Stanley Clarke N Forever și a avut o prestație de zile mari, dar, din păcate, spectacolul oferit de celebrul muzician de peste Ocean a fost umbrit de câteva probleme de sunet, care au persistat pe parcursul recitalului.

Un alt aspect mai puțin plăcut a fost și faptul că luminile de la fața locului au fost adesea dirijate direct în ochii spectatorilor. Înainte de spectacolul mult – așteptat, pe scenă au urcat membrii trupei timișorene JazzyBIT care au fost introduși în ultima zi de festival fiindcă formația britanică Ebi Soda n-a mai ajuns la Timișoara din cauza zborurilor anulate.

Nebunia zborurilor anulate și-a spus cuvântul și sâmbătă seara, când Ilhan Ersahin nu a ajuns la Timișoara, locul lui fiind luat de Teodor Pop din JazzyBIT. Fără îndoială, melomanii au avut parte și de momente cu adevărat memorabile alături de Ashley Henry Trio sau Hiromi, iar sesiunile de jam desfășurate după concerte, la Aehternativ au avut parte de un succes deosebit. Din păcate, problema sound-ul neadecvat a umbrit nițel din strălucirea festivalului din acest an și nu putem decât să sperăm ca pe viitor organizatorii să pună mai mult accent pe acest aspect, astfel încât experiența participării la evenimentele sub umbrela Jazz X să fie una fără cusur.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.