Mai multe firme au depus oferte pentru proiectul de modernizare a arenei...

Mai multe firme au depus oferte pentru proiectul de modernizare a arenei de rugby „Gheorghe Răşcanu”

0
DISTRIBUIȚI
arhivă

SCM Timişoara a anunţat că astăzi „a expirat termenul final de depunere a ofertelor pentru achiziționarea serviciilor de expertizare și proiectare, care vizează modernizarea și extinderea stadionului de rugby din Ronaț”. Nu mai puţin de patru firme doresc să efectueze lucrările la arena „Gheorghe Răşcanu”.

Studio Art Construct, Filips Art Design, SC HMS PROIECTARE SRL și BLANK ARHITECTURE SRL sunt numele companiilor care au depus ofertele, ce intră în procedura de evaluare.

Conform clubului municipal proiectul de modernizare propune: repoziționarea terenului actual pentru a amenaja două terenuri de joc; amenajarea unui teren pentru antrenamente; închiderea perimetrului de la stadion, un sistem de iluminat nocturn, irigare automată, sistem de încălzire electrică a terenului, tribună acoperită și cu scaune moderne realizarea spațiilor sanitare și administrative necesare pentru respectarea normelor Rugby Europe și a organismelor de reglementare din domeniu. Iniţial pe pagina Primăriei Timişoara se vorbea eronat de norme UEFA (organismul continental dedicat fotbalului), lăsând astfel impresia că stadionul ar putea găzdui şi jocuri de fotbal la nivel înalt.

Contractul de servicii „ET(expertiză tehnică) +DALI–Refuncționalizare a terenului de sport, reabilitare și extindere a clădirii existente, inclusiv rețele de utilități, str.


Pictor Aman nr.11” are o valoare estimată de 173.464,29 lei fără TVA. Adică aproximativ 35.000 de euro.

Durata contractului este de expertizare și proiectare pentru stadionul Gheorghe Rășcanu este de 60 de zile. Potrivit Serviciului Comunicare al Primăriei Timișoara, „în baza contractului se vor presta următoarele servicii: Expertiza; Concept energetic și Concept architectural; Documentație de avizare a lucrărilor de intervenţie (D.A.L.I), studii, avize/acorduri, conform certificatului de urbanism; Asistenţă tehnica de specialitate din partea proiectantului în calitate de expert cooptat in perioada desfășurării procedurii de achizitie a serviciilor de proiectare faza proiect tehnic”.

„Succesele echipei de rugby fac cinste Timișoarei și este normal ca municipalitatea să investească în modernizarea arenei sportive și a condițiilor în care sportivii își desfășoară antrenamentele și susțin meciurile de acasă, iar spectatorii din ce în ce mai mulți alături de ei, să se bucure de condiții moderne în a-i susține în timpul meciurilor. Tot prin acest proiect dorim să atragem tinerii Timișoarei spre acest sport bărbătesc, cu speranța că, prin practicarea acestuia, să fie o alternativă a petrecerii timpului liber. Ne mai dorim formarea și consolidarea unor echipe de rugby performante de tineret atât din punctul de vedere al rezultatelor în competitiile sportive ulterioare, cât și din punctul de vedere al dezvoltării capacității de a lucra în echipă, pentru că valorile rugby-ului sunt: DISCIPLINĂ, RESPECT, SOLIDARITATE, PASIUNE, INTEGRITATE”, a spus printre altele, viceprimarul Cosmin Tabără.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.