Transportul școlar, sub „lupa” polițiștilor de la Rutieră. Șofer din Timiș, depistat...

Transportul școlar, sub „lupa” polițiștilor de la Rutieră. Șofer din Timiș, depistat băut la volan în timp ce transporta elevi

0
DISTRIBUIȚI

Având în vedere că a început noul an școlar, polițiștii timișeni au intensificat acțiunile privitoare la respectarea regulilor de circulație de către conducătorii auto ce efectuează transportul școlar.

„La data de 7 septembrie 2022, în intervalul orar 07:00 – 09:00, pe raza județului Timis, sub coordonarea Serviciului Rutier din cadrul IPJ Timiș, s-a desfasurat o acțiune pentru verificarea autovehiculelor destinate transportului școlar, în scopul îmbunătățirii climatului de siguranță rutieră pe traseele de deplasare a autovehiculelor destinate transportului de elevi și/sau personalului didactic.


În tot județul Timiș au fost organizate 16 filtre rutiere, au fost verificate 43 de autovehicule școlare, legitimate 43 de persoane și aplicate șapte sancțiuni contravenționale pentru nepurtarea centurii de siguranța, expirarea asigurării RCA și conducerea unui autovehicul sub influența băuturilor alcoolice”, a transmis IPJ Timiș.

În urma controalelor efectuate, polițiștii rutieri din Sanicolau Mare au depistat în orașul Sânnicolau Mare, un bărbat în vârstă de 49 de ani, care a condus un autovehicul ce transportă elevi, sun influența alcoolului.

În urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare de 0,04 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost sancționat contravențional și i-a fost reținut permisul de conducere.

Polițiștii au transmis că vor vor continua acțiunile pentru siguranța transportului școlar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.