Alexandru Gondoci susține o seară de cover-uri rock cu piese din diferite...

Alexandru Gondoci susține o seară de cover-uri rock cu piese din diferite perioade, la Lugoj

0
DISTRIBUIȚI

Amatorii de rock vor avea parte de o seară alături de Alexandru Gondoci – muzicianul care recent a susținut un concert alături de membrii formației Sweet Wednesday, la Faber, în cadrul showcase-ului Musicn, careîși propune să revitalizeze scena muzicală timișoreană – evenimentul urmând să se desfășoare mâine 23 noiembrie, de la ora 19, la Casa Bredicenilor din Lugoj.

„De când mă știu, la noi în familie toată lumea cânta. Părinții mei au fost coriști în Corul Ion Vidu, acolo s-au și cunoscut. Tatăl meu a cântat în Cenaclul Flacăra, înainte să o cunoască pe mama mea. Ideea este că, mai tot timpul auzeam pe cineva cântând, fie că era bunica sau tata care se acompania cu chitară, fie că mama își repeta vocea pentru cor… Îmi amintesc că pe la 6-7 ani, vărul meu, cu opt ani mai mare decât mine, care deja învățase să cânte la chitară, mi-a pus niște casete audio. Atunci am auzit pentru prima oară piese de la Beatles, Queen, Jimi Hendrix și am fost uimit, parcă trezit la o altă lume. Am început să ascult muzică obsesiv… și cred că, totodată, am început să caut și alte mijloace prin care să mă pot bucura, în felul meu, de muzică, cum ar fi pianul(pe care l-am studiat la școală în clasele mici) sau chitara(de care m-am apucat în gimnaziu). Odată ce am stăpânit cât de cât chitara și mi-am dat drumul un pic la voce, am început să învăț piese… Prima oară când am cântat în față unui public, trebuie să fi fost prin perioada liceului, cu prima mea formație, care nu a ținut decât câteva luni. De obicei înregistrez idei care îmi vin în timp ce cânt la chitară sau la pian… câteodată pot fi fără instrument și doar aud ceva sau fredonez o melodie și repede scot telefonul. E ciudată experiența, ca și cum aud la radio o bucată dintr-o piesă pe care am uitat-o și o înregistrez pe casetă, cum ar veni, ca să o pot asculta de mai multe ori și poate-poate mi-o reamintesc. La fel fac și cu versurile, notez idei mici și încerc să găsesc cuvinte împreună cu muzică sau adun notițe din mai multe părți.


Nu mă gândesc neapărat la un mesaj pe care vreau să îl transmit, important este să sune bine, cred că, în stadiul ei final, piesa vorbește pe înțelesul meu și poate și pe cel al altcuiva.. Majoritatea înregistrărilor mele sunt făcute acasă, cu echipamentul pe care l-am avut la-îndemână, ar mai fi un EP pe nume Everything’s a Race pe care l-am înregistrat cu formația Rubik’s Cube. Cam de doi ani încoace îmi construiesc un mic studio la mine acasă, unde sper să pot face înregistrări calitative. În Timișoara am o formație pe nume Sweet Wednesday, cu care am început să cant și cu care îmi doresc să întru în studiou, pentru înregistrarea primului album“, ne-a declarat Alexandru Gondoci.

La începutul acestei luni, la Timișoara a avut loc lansarea oficială a platformei de promovare a artiștilor din scena muzicii alternative Muzicon.hub, în cadrul căreia se regăsesc 18 muzicieni ce activează în șapte trupe, trei săli de repetiție, un studio de producție muzicală și mai multe spații de studiu individual. Dincolo de suportul logistic, artiștii rezidenți primesc și sprijin de promovare – cu toții sunt incluși într-un program de concerte și fac, de asemenea, parte dintr-un proiect complex de rezidențe culturale deschis artiștilor din întreaga țară. Printre formațiile care au susținut concerte în cadrul acestui spectacol s-a numărat și Sweet Wednesday, o trupă de rock alternativ care îi are în componență pe Alex Gondoci (voce și chitară), Horațiu Silași (bas) și David Rogojan (tobe).

„La acest eveniment care va avea loc mâine la Lugoj voi cânta mai multe coveruri: Beatles, Kinks, Beach Boys, XTC, Elliott Smith, Pulp, The Zombies etc. Si voi incerca să fac o scurtă prezentare, a fiecărei piese, a autorului, ce înseamnă muzica lor pentru mine, poate unele fragmente din interviuri… Voi cânta piese din diferite perioade, predominant din anii ’60, ’70 și ’90, pe care am să încerc să le aduc la cunoștința spectatorilor“, a mai adăugat Alexandru Gondoci.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.