Aproape 20 de migranți, găsiți ascunși în compartimentul de marfă al unui...

Aproape 20 de migranți, găsiți ascunși în compartimentul de marfă al unui microbuz condus de un sârb, în Timiș. Șoferul a fost arestat

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad, județul Timiș, au găsit ascunși în compartimentul marfă al unui microbuz 18 cetățeni străni. Șoferul sârb al microbuzului a fost arestat preventiv.

Miercuri seara, la Punctul de Trecere a Frontierei Cenad s-a prezentat pentru a ieşi din România, un cetăţean sârb de 41 de ani, conducând un microbuz înmatriculat în Serbia.

Cu ocazia controlului efectuat asupra mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au constat că sigiliul vamal este rupt și lipit.

Polițiștii au deschis compartimentul marfă al microbuzului, unde au descoperit 18 cetățeni străini, 16 bărbați și două femei.

Din primele verificări, s-a stabilit că cei în cauză sunt cetăţeni din India, Pakistan și Nepal, cu vârste cuprinse între 22 şi 47 de ani şi figurau ca fiind intraţi legal România.


Persoanele au declarat că intenționau să ajungă în vestul Europei cu sprijinul cetățeanului sârb.

Poliţiştii fac cercetări faţă de cei 18 cetăţeni străini sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat, iar faţă de şoferul microbuzului pentru trafic de migranţi.

Judecătorul de dreptul si libertăţi din cadrul Tribunalului Timiş a admis propunerea procurorului de caz, fiind dispusă cercetarea în stare de arest preventiv pentru 30 de zile a șoferului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.