Parcul Crăciunului, organizat și în acest an la Muzeul Satului din Timișoara

Parcul Crăciunului, organizat și în acest an la Muzeul Satului din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a anunțat că, după succesul de anul trecut, Muzeul Satului din Timișoara va găzdui și în acest an Parcul Crăciunului.

„Din 6 decembrie 2022, pe parcursul a 22 de zile, Muzeul Satului Bănățean din Timișoara va fi locul de poveste cu obiecte supradimensionate, brăduți zburători și butaforii 3D. Cultura și arta au un rol esențial în păstrarea sentimentului de apartenență la comunitate, astfel că Parcul Crăciunului va pune accent pe implicarea activă a artiștilor, artizanilor și a operatorilor culturali din zona de vest a țării. Vizitatorilor li se pregătesc experiențe senzoriale și vizuale surprinzătoare, menite să transforme Muzeul Satului într-un loc idilic.


Simbolul principal al Parcului Crăciunului va fi steaua, reprezentând lumina și călăuzind vizitatorii prin povestea Parcului. Atmosfera de sărbătoare va fi completată de un iglu de mari dimensiuni, în interiorul căruia vor avea loc o serie de spectacole, concerte și show-uri cu efecte speciale dedicate publicului, indiferent de vârstă. Copiii vor avea parte de spectacole de teatru, ateliere creative și de meșteșugărit”, a transmis CJT.

Ca și anul trecut, vizitatorii vor avea la dispoziție un patinoar de 500 de metri pătrați, care poate fi folosit gratuit. De asemenea, nu vor lipsi ofertele culinare, iar căsuțele vor deservi artizanilor care vor expune produsele lucrate de mână, în tema sărbătorilor de iarnă.

Pe parcursul celor 22 de zile vor fi programate momente artistice și activități realizate de instituțiile de cultură finanțate de Consiliul Județean Timiș: Biblioteca Județeană Timiș „Sorin Titel”, Muzeul Național al Banatului, Muzeul Național de Artă Timișoara, Teatrul pentru Copii și Tineret „Merlin” și Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș.

Accesul în incinta Parcului Crăciunului este liber, toate activitățile și atracțiile fiind gratuite.

Programul este de luni până duminică, în intervalul orar 17:00 – 22:00.

Mai multe detalii despre program pot fi găsite pe pagina de Facebook Parcul Crăciunului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.