Război în Ucraina, ziua 264. Zelenski acuză Rusia de crime de război...

Război în Ucraina, ziua 264. Zelenski acuză Rusia de crime de război în Herson

0
DISTRIBUIȚI

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski afirmă că anchetatorii au descoperit peste 400 de crime de război în zonele din Herson, informează BBC.

Zelenski a declarat că au fost găsite cadavrele unor civili și soldați. „În regiunea Herson, armata rusă a lăsat în urmă aceleași atrocități ca și în alte regiuni ale țării noastre, unde a reușit să intre”, a declarat Zelenski într-un discurs.

„Vom găsi și vom aduce în fața justiției toți criminalii.


Fără nicio îndoială”, a adăugat președintele.

De la începutul războiului, au fost găsite gropi comune în zone precum Bucha, Izyum și Mariupol. Ucraina a acuzat trupele rusești că se află în spatele atrocităților.

Luna trecută, o comisie a ONU a declarat că au fost comise crime de război în Ucraina și că forțele rusești au fost responsabile pentru „marea majoritate” a încălcărilor drepturilor omului la începutul invaziei.

Herson a fost singura capitală regională care a fost capturată de Rusia de la invazia din februarie a Ucrainei.

Regiunea, alături de alte trei, a fost proclamată de președintele Vladimir Putin ca fiind parte a Rusiei, în cadrul unei ceremonii desfășurate la Kremlin în septembrie. Însă orașul Herson a fost eliberat de trupele ucrainene.

Funcționarii s-au întors să conducă administrația din Kherson după retragerea celor aproximativ 30.000 de soldați ruși de ocupație.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.