Atenționare DNSC: Atacuri cibernetice în numele Netflix

Atenționare DNSC: Atacuri cibernetice în numele Netflix

0
DISTRIBUIȚI

Directoratul Național de Securitate Cibernetică (DNSC) atrage atenția asupra unor atacuri de tip pishing în care atacatorii folosesc numele companiei Netflix.

„Ai primit un e-mail sau poate chiar un SMS de la Netflix, prin care ești notificat că trebuie să-ți «actualizezi informațiile de client»? Ai grijă! În spatele inițiativei sunt infractori cibernetici care vor să-ți fure datele de autentificare”, susțin specialiștii de la DNSC.

Conform acestora, textul în limba română este corect din punct de vedere gramatical, ceea ce, în lipsa unor verificări elementare, ar face ca un astfel de atac să aibă o rată de succes crescută.


Specialiștii atrag atenția că adresa de pe care sunt trimise mailurile nu aparține Netflix.

„Verifică mereu sursa mesajului primit, înainte de a efectua o acțiune potențial dăunătoare pentru dispozitivele sau datele tale Evită accesarea de link-uri provenite din surse necunoscute și scanează-le cu o soluție de securitate. tunci când activezi online, asigură-te că ești pe site-ul dorit prin verificarea atentă a numelui de domeniu oficial utilizat de compania vizată. Evită redirecționarea către pagini de autentificare din link-uri primite online”, sunt sfaturile specialiștilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.