CSC Dumbrăviţa a sunat adunarea cu întăriri de la Poli şi „Ripi”....

CSC Dumbrăviţa a sunat adunarea cu întăriri de la Poli şi „Ripi”. Alb-verzii împrumută şi un jucător de la CFR Cluj

0
DISTRIBUIȚI

CSC Dumbrăviţa, cea mai bine clasată timişeană, s-a reunit şi ea astăzi cu un număr destul de mare de jucători. 28 de nume au răspuns prezent la arena „Ştefan Dobay” sub comanda lui Cosmin Stan. Printre noutăţile alb-verzilor pentru sezonul de primăvară se numără Adrian Zaluschi, de la Politehnica, şi Alexandru Piftor, de la Ripensia, dar şi mijlocaşul Ouadie Salhi (ex-ACS Poli) de la Lipova. Mai mult, timişenii vor avea un jucător nou şi în fundaşul central ivorian Abdoulaye Niakate, care va sosi sub formă de împrumut de la campioana CFR Cluj!

De asemenea, Stan a confirmat şi discuţiile avansate pentru aducerea lui Cristian Gavra, tot de la Ripensia.

Jucătorii Dumbrăviţei s-au strâns azi la stadionul propriu, unde s-au echipat și au fost cântăriți, dar apoi s-au îmbarcat în microbuz cu destinația Covaci, acolo unde se vor desfășura toate antrenamentele până în data de 3 februarie. Terenul de joc al divizionarei B se ştie a fi unul cu probleme, care nu absoarbe bine precipitaţiile.

Niakate (22 ani) nu a jucat pentru prima echipă pregătită de Dan Petrescu, fiind folosit la echipa secundă din Liga 3 a clujenilor, unde a înregistrat 12 partide în sezonul de toamnă. Ivorianul e aşteptat miercuri la Pădurea Verde. La reunire au fost însă deja prezente celelalte trei noutăţi certe: Adi Zaluschi – un gol în opt meciuri sezonul acesta la Poli; Alex Piftor – tot mijlocaş, cu două goluri în 13 meciuri la ripensişti în ediţia actuală; respectiv Salhi, de care Şoimii Lipova (locul 2 în C8) s-a despărţit după ce a avut 14 meciuri în prima parte a stagiunii de Liga 3.

Ceva mai „sănătoasă” în clasament decât conjudeţenele timişorene, fiind pe 14 cu 19 puncte, alb-verzii îi mai au în pregătiri pe Răzvan Neag (ambii născuți 2007, de la echipa noastră U17), Denis Guță (născut 2002, de la CS Universitatea Craiova via AFC Odorheiu Secuiesc) şi Darius Hitian (născut 2006, de la echipa noastră U17).

„Am mers doar pe jucători cu experiență, care au jucat în primele două ligi. E vorba de Zaluschi de la Poli, de Piftor de la Ripensia, dar care și el a cochetat cu Liga I la Botoșani și Chindia. De asemenea, a venit Salhi, de la Lipova, alături de care am mai lucrat la Carani, și care are la rândul său meciuri în prima ligă din Maroc. Miercuri îl așteptăm pe fundașul central Abdoulaye Niakate, care va veni sub formă de împrumut până în vară, de la CFR Cluj. Acestea sunt certitudinile. Nu mai e niciun secret că suntem în discuții avansate cu Cristian Gavra, un alt jucător care are multe meciuri în Liga I. În cazul în care nu ne înțelegem cu el, ne vom orienta spre alt atacant, pentru că avem nevoie de un atacant de careu”, a mai spus Cosmin Stan.

Nici despărţirile nu lipsesc.


„Noi am făcut o strategie încă de după meciul de la Alexandria. Jucătorii care au evoluat mai puțin sau cei care nu au dat randamentul scontat am zis că e mai bine să plece pentru a face loc unor jucători noi, cu experiență. Jucându-se doar 9 meciuri în primăvară – cele 3 din sezonul regular plus cele 6 din play-out – cred că trebuie să mergem pe mâna unor jucători cu experiență. Nu putem să facem prea multe experimente în momentul de față”, a explicat Cosmin Stan.

Au semnat deja rezilierea David Popa, Denis Blickling și Patrick Pașcalău, iar Daniel Grigoriu a fost împrumutat la Șoimii Lipova. Adrian Bain a revenit la Ripensia Timișoara iar cu Adrian Ungureanu „se negociază în continuare condițiile încetării colaborării”.

Jucătorii prezenţi la reunirea Dumbrăviţei

Portari: Robert Mikloș, Cătălin Trifon, Alexandru Ciui;

Fundași: Eduard Amariei, Toma Bodri, Sebastian Bura-Koț, Vlad Gîsă, Tudor Moțiu, Călin Toma;

Mijlocași: Luca Bodri, Denis Curea, Răzvan Ghinescu, Alexandru Martinov, Cristian Grancea, Andrei Olaru, Ionuț Tănase, Alexandru Tismonar, Costel Zurbagiu, Adrian Ungureanu*, Bogdan Sima**, Răzvan Neag** (ambii născuți 2007, de la echipa noastră U17), Denis Guță** (născut 2002, de la CS Universitatea Craiova via AFC Odorheiu Secuiesc), Adrian Zaluschi (Politehnica Timișoara)***, Salhi Ouadie (Șoimii Lipova)***, Alexandru Piftor (Ripensia Timișoara)***

Atacanți: Dragan Paulevici, Petre Simon, Darius Hitian** (născut 2006, de la echipa noastră U17)

*- jucător cu care se negociază rezilierea;

**- jucător aflat în probe

***- jucător care urmează să semneze contractul

Cosmin Stan a vorbit și despre programul pe care echipa îl va avea în această primă săptămână de pregătire: „Băieții au avut un program, timp de patru săptămâni, atât de alergări, cât și la sala de forță. Asta tocmai pentru a nu mai pierde foarte mult timp cu readaptarea la efort. Dacă testele de azi ies bine și ne arată că s-au ținut de program, atunci această săptămână va fi destul de ușoară pentru ei, cu multe jocuri în cadrul antrenamentelor și fără alergări. Doar de săptămâna următoare, când vom intra și într-un cantonament pe plan local, spre weekend”.

Sâmbătă, 21 ianuarie, e programat primul amical al acestei perioade de pregătire, în compania juniorilor U19 de la UTA. Meciul va avea loc la Arad, ora de start și locul de desfășurare al partidei urmând a fi stabilite în următoarele zile.

UPDATE Denis Blicking, două jocuri la Dumbrăviţa în Liga 2 în toamnă, a fost prezentat azi la Corvinul Hunedoara, liderul C9.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.