Bilanțul morților după cutremurele din Turcia și Siria a depășit 8.700 de...

Bilanțul morților după cutremurele din Turcia și Siria a depășit 8.700 de persoane. România trimite mai multe ajutoare

0
DISTRIBUIȚI

Peste 8.700 de persoane au fost ucise în Turcia și Siria în urma cutremurelor de luni, anunță BBC.

Bilanțul victimelor din Turcia a crescut la 6.234 de morți, potrivit agenției pentru dezastre din această țară.

Este dificil de verificat numărul din Siria, dar presa de stat din țară afirmă că aproximativ 2.500 de persoane au fost ucise.

Grupul de salvare Căștile Albe, care operează în zona controlată de rebeli, afirmă că bilanțul morților a crescut la peste 1.280 de persoane.

Comitetul Național pentru Situații de Urgență, convocat de președintele Klaus Iohannis și de premierul Nicolae Ciucă, a decis suplimentarea acordării de asistență internațională pentru Turcia.


Astfel, s-a hotărât:

  • Mobilizarea și trimiterea unei noi echipe RO-USAR a Inspectoratului pentru Situații de Urgență București-Ilfov din cadrul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență.
  • Aprobarea scoaterii de la rezervele de stat a unor bunuri de strictă necesitate, pentru utilizarea acestora de echipa de căutare salvare urbană care desfășoară acțiuni de intervenție pe teritoriul Republicii Turcia în cadrul mecanismului de asistență umanitară internațională.
  • Abilitarea Ministerului Apărării Naționale de a desfășura misiuni pentru transportul personalului, mijloacelor și echipamentelor altor state care acordă sprijin Republicii Turcia sub egida Mecanismului de Protecție Civilă al Uniunii, care nu dispun de aceste capabilități, la solicitarea Departamentului pentru Situații de Urgență.
  • Alături de personalul specializat de căutare-salvare RO-USAR, din cadrul IGSU, la misiune vor participa și 2 medici și 2 asistenți din cadrul UPU-SMURD București (ca parte integrantă INSARAG), personal specializat cu echipe canine format din 4 reprezentanți cu sprijin canin din cadrul Clubul Câinilor Utilitari, respectiv, 2 ofițeri de legătură din cadrul DSU.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.