Se apropie o nouă ediție a Festivalului – concurs „Lada cu Zestre”....

Se apropie o nouă ediție a Festivalului – concurs „Lada cu Zestre”. Cum vă puteți înscrie

0
DISTRIBUIȚI

Centrul de Cultură și Artă al Județului Timiș organizează în perioada februarie – iulie 2023 cea de-a XVI-a ediție a festivalului – concurs „Lada cu Zestre”, care aduce în atenția publicului un patrimoniu cultural viu, cu ajutorul artelor tradiționale din toate zonele și subzonele județului Timiș.

Festivalul este structurat în următoarele secțiuni: coregrafie, muzică, expoziții, colecții, poezie dialectală, teatru popular și gastronomie tradițională, grupate în categoriile „Laureați” și „Zestrea Timișului”. Gospodinele au ocazia de a prezenta o moștenire gastronomică transmisă de-a lungul generațiilor, iar dansatorii, soliștii vocali și instrumentiști, grupurile artistice, formațiile și ansamblurile folclorice, tarafurile, meșteșugarii, colecționarii de artă populară, precum și recitatorii în grai bănățean au prilejul de a-și dovedi talentul în fața juriului din cele șase centre zonale. Amatorii din toate localitățile județului Timiș sunt invitați să se înscrie în competiție printr-o notificare scrisă la adresa de email cecart@cecart.ro până în 24 februarie 2023, ora 14,00.

Spectacolele se vor desfășira după următorul program:

– Biled, sâmbătă 18 martie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului”

– Jebel, duminică 19 martie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului” și „Laureați”

– Otelec, sâmbătă 25 martie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului” și „Laureați”;

– Sânnicolau Mare, duminică 26 martie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului” și „Laureați”

– Găvojdia, sâmbătă 1 aprilie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului” și „Laureați” ;

– Nițchidorf, duminică 2 aprilie, ora 14,00 – categoria “Zestrea Timișului”

Premiile în bani se vor acorda pe localitate în funcție de punctajul acumulat: Marele premiu – 4.500 de lei; categoria „Laureați”: premiul I – 4.000 de lei, premiul al II-lea – 3.500 de lei, premiul al III-lea – 3.000 de lei ; categoria „Zestrea Timișului”:  premiul I – 3.000 de lei , premiul al II-lea – 2.500 de lei , premiul al III-lea – 2.000 de lei.


Mai multe detalii se pot afla pe pe www.cecart.ro , la adresele de e-mail cecart@cecart.ro sau remus.valungan@cecart.ro ori la numerele de telefon 0256 435 158 sau 0746 224 930.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.