Bleu Reine: seară de folk francez cu arome de PJ Harvey la...

Bleu Reine: seară de folk francez cu arome de PJ Harvey la Timișoara VIDEO

0
DISTRIBUIȚI

Scena muzicală din Timișoara a avut parte marți seara de o cântare mai mult decât interesantă alături de proiectul post – folk Bleu Reine din Paris. Protagonista concertului desfășurat la Manufactura a fost chitarista și compozitoarea Léa Lotz, care și-a vrăjit publicul cu un amestec de acorduri muzicale asezonate de o voce autoritară plină de mister și senzualitate, iar printre melodiile interpretate la fața locului s-au unumărat și „Comme un seul homme“ sau „Les Yeux Fermés“, aceasta din urmă fiind dealtfel și prima ei compoziție sub numele de Bleu Reine, care a fost inclusă pe E.P.-ul „Elémentaire” editat pe vinil la Sanit Mils Records.

„Mă aflu pentru a doua oară în România, dar pentru prima oară în turneu, cealaltă vizită a mea în această țară pe care o iubesc, a fost privată. Pe lângă proiectul meu solo Bleu Reine mai activez în două trupe. Una dintre ele este Denys Roses, care e un fel de garage rock, iar cealaltă este Wntrhltr (Winterhalter) care abordează un fel de post metal/hardcore/doom. Îmi place foarte mult România și oamenii de aici și mă bucur foarte tare că am reușit să ajung aici cu turneul meu. Ceea ce cânt eu este undeva între folk și altceva. Folosesc loop-uri, e o parte a procesului meu creativ. Îmi place să surprind publicul cu o piesă care începe lent și se dezvoltă mai apoi în ceva complex și improvizez mult. Concertul meu de azi nu seamănă cu cel de ieri și nici cu cel de mâine. Loop-urile îmi permit să abordez diverse stări și dacă la sfârșitul unui concert de-al meu reușesc să provoc emoții pentru o singură persoană din public…asta e tot ce vreau. Nu am așteptări să am o sută de mii de urmăritori pe rețelele sociale, sunt fericită să văd că lumea de la concert e conectată la muzica mea.


Una din solistele care mă inspiră este PJ Harvey. Ea a reușit să scoată multe discuri interesante, poate să fie pe alocuri dură sau visătoare, dar întotdeauna sinceră. Printre influențele mele se numără și Mark Lanegan care din păcate ne-a părăsit anul trecut“, ne-a declarat Léa Lotz.

Turneul european Bleu Reine a debutat în data de 20 martie la Salzburg și a poposit două zile mai târziu la Budapesta, după care au urmat recitaluri la Sighișoara și Brașov, urmând ca ultimele ei concerte din țara noastră să se desfășoare în 30 martie la Zadar Bar (București) și 31 martie la Londohome (București). EP-ul de debut al proiectului Bleu Reine, „Elémentaire” a apărut în 2019 iar primul L.P. « La Saison Fantôme » este programat să ajungă în mâinile fanilor în cursul acestui an. Alături de piesele proprii, artista franceză abordează și câteva cover-uri îndrăznețe printre care se numără și Radiohead – All I need, Haddaway – What is love, Grauzone – Eisbar, PJ Harvey – This is love sau Kraftwerk – Das Model. Și în concertul ei din Timișoara, Bleu Reine a surprins asistența interpretând o variantă cât se poate de blues – rock a celebrului hit Pokerface de Lady Gaga.

„Reinterpretările unor melodii celebre sunt interesante la momentul potrivit și la locul potrivit. Uneori cu un cover bine țintit poți face minuni. Am ales pentru seara asta Pokerface pentru că eram pe scenă cu reflectoarele în ochi și nu vedeam publicul…a fost o inspirație de moment. Am interpretat piesa într-o manieră blues și asta e interesant…să abordezi piese într-o manieră surprinzătoare. M-am simțit foarte bine la Timișoara și aștept cu nerăbdare și următoarele mele două concerte din România“, a mai adăugat artista.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.