Formația Rockabil a susținut un concert în memoria fostului tobar Petru Prisăcaru

Formația Rockabil a susținut un concert în memoria fostului tobar Petru Prisăcaru

0
DISTRIBUIȚI

Formația Rockabil a susținut la sfârșitul săptămânii trecute un concet la Porto Arte în Timișoara, evenimentul fiind dedicat memoriei fostului lor tobar Petru Prisăcaru, care s-a stins din viață săptămâna trecută.

„Acest concert îl aveam programat de mai demult timp și chiar cu câteva zile înainte de a muri, Petre ne-a sunat și ne-a spus că el nu poate să vină la recital. Așa l-am cooptat pe Bebe Borozan la tobe. Ce pot să spun? A fost un șoc pentru noi toți, încă nu ne vine să credem că Petre nu mai e printre noi. Nu am făcut niciun moment special în amintirea lui fiindcă pur și simplu încă nu ne vine să credem vestea. Am ales să dedicăm întregul concert memoriei lui“, ne-a declarat Marian Draghia, din partea formației Rockabil.

La sfârșitul anului 2019 formaţia Rockabil a lansat cel de-al doilea material discografic care poartă numele de „Un cântec promis“, evenimentul având parte de o emisiune specială la Radio Timișoara realizată de Bogdan Puriș și câteva concerte. Deși deja există câteva piese noi, următorul album discografic al trupei nu are încă o dată de lansare, fiindcă muzicienii…nu se grăbesc.

„Vrem bineînțeles să scoatem un album nou…dar…nu ne grăbim. N-avem contract cu nicio casă de discuri și…avem timp. Vrem să prezentăm mai multe compoziții proprii în recitalurile noastre pe viitor. Noi la concerte cântăm întotdeauna ce ne place. Vine cineva cu o propunere…și stabilim pe loc dacă se potrivește sau nu stilului nostru“, a mai adăugat Marian Draghia.

În ceea ce privește scena muzicală rock locală, chitaristul formației Rockabil e de părere că organizatorii de evenimente incluse în Capitală Culturală Europeană 2023 mizează mai mult pe trupe din afara orașului nostru și neglijează scena timișoreană.

„Deocamdată nu a fost prea multă mișcare…în fiecare an adevăratul sezon concertistic începe după luna martie.


Deocamdată cel puțin eu nu simt că am fi Capitală Culturală Europeană 2023. Trupele de muzică din Timișoara nu au loc în acest program, nu sunt chemate. Mi se pare că alții sunt mai de chemat. Nu știu de ce se întâmplă asta și ce e de făcut, dar așa simt eu“, a mai adăugat Marian Draghia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.