„Mai încet”, un nou spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara

„Mai încet”, un nou spectacol în premieră la Teatrul Național din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

O nouă premieră a teatrului național timișorean va vedea luminile rampei în 15 martie, de la ora 19,00, la Sala 2 a teatrului.

Spectacolul „Slow down/Mai încet!”, de Mihaela Michailov, în regia lui Horia Suru, încheie proiectul „Viitorul copiilor”, parte din traseul „Vocile orașului”, lansat în urmă cu patru ani pentru a oferi grupurilor vulnerabile șansa de a se integra în viața culturală și civică a comunității. Acesta este inclus în programul cultural Timișoara 2023 – Capitală Europeană a Culturii iar spectacolul este un preambul al primului eveniment teatral european important al capitalei – BROS de Romeo Castellucci – care deschide un nou drum, diferit de convenția teatrală consacrată.

„Slow down/Mai încet!” se dorește a fi un îndemn lansat unei lumi atât de grăbite, încât nu mai găsește timp să asculte gândul transmis de la minte la minte, de la suflet la suflet, în lanțul uman neîntrerupt din care fac parte toți oamenii, indiferent de deosebirile dintre ei. Piesa s-a născut în urma organizării unui atelier la care au participat în vara anului trecut șapte copii înscriși la centrul de zi pentru copii cu dizabilități „Podul lung”, și povestea lor, mai puțin cunoscută, e spusă pentru prima dată de actori și copii, împreună.

Din distribuția spectacolului fac parte actorii Claudia Ieremia, Matei Chioariu, Alina Ilea, Cătălin Ursu, Mirela Puia, Andrei Chifu, Bogdan Spiridon, Laura Avarvari, Cristina König, Roberta Popa, Ana Maria Pandele Andone, Ana Maria Cojocaru și Paula Maria Frunzetti, alături de care vor apărea copiii Roland Ambruș, Rona Ambruș, Anamaria Hodoșan, Alexandra Nedelyov, Roxana Fleischer de la Centrul de zi „Podul Lung” și Maria Lupoian.


Coregrafia a fost gândită de Florin Fieroiu, decorurile sunt semnate de Bianca Veșteman, costumele au fost realizate de Gabriela Strugaru-Popa iar spațiul video este conceput de Răzvan Dima.

Biletele s-au pus în vânzare pe www.tntm.ro și la agenția de bilete a teatrului, de marți până duminică, între orele 11:00 – 19:00, tel. 0256 201 117.

Foto: Adrian Pîclișan

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.