Peste 100 de cetățeni străini prinși în timp ce încercau să treacă...

Peste 100 de cetățeni străini prinși în timp ce încercau să treacă ilegal frontiera de vest, în ultimele 24 de ore. 70 erau într-un singur TIR

0
DISTRIBUIȚI

Polițiștii de frontieră de la Nădlac au descoperit ascunși într-un TIR 70 de cetățeni străini care intenționau să ajungă în țări din Vestul Europei.

Potrivit Poliției de frontieră, joi, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor pe sensul de ieşire din ţară, doi cetățeni români, care transportau, cu vehiculele conduse, paleți și polistiren, pentru societăți comerciale din Cehia și Austria.

Poliţiştii au verificat cele două mijloace de transport, în compartimentul pentru marfă al unuia fiind descoperite ascunse 70 de persoane și 23 de cetăţeni străini în cel de-al doilea, o autoutilitară.

În urma verificărilor, polițiștii au stabilit că sunt cetăţeni din Bangladesh, Egipt și India, cu vârste cuprinse între 20 și 54 de ani, toți intrați legal în România în baza documentelor personale.

În ambele cazuri, poliţiştii de frontieră îi cercetează pe șoferi pentru trafic de migranți.

Și la Punctul de Trecere a Frontierei Petea, polițiștii au depistat 12 cetățeni străini care au încercat să treacă ilegal frontiera din România în Ungaria, ascunși într-un loc special amenajat al unei autoutilitare condusă de un cetățean român.


Mașina, pe care erau aplicate numere de înmatriculare specifice Poloniei, era radiată din circulație.

Mașina și persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări. În urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că toți cei doisprezece sunt cetăţeni din Bangladesh și au intrat legal în România, având permise de muncă.

Totodată, pe numele cetățeanului român, procurorului de caz a dispus cercetarea în stare de reţinere pentru 24 de ore, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți.

Și polițiștii de la Sânnicolau Mare au depistat 10 cetăţeni străini din Maroc, India, Nepal și Pakistan, care se deplasau din interiorul țării spre frontiera cu Ungaria.

Toţi cei 115 cetățeni străini depistați în ultimele 24 de ore sunt cercetați pentru săvârșirea infracțiunii de tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat, urmând ca, la final, să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.