„Viscol”, liderul țiganilor din Lugoj, prins în Italia. A fost condamnat la...

„Viscol”, liderul țiganilor din Lugoj, prins în Italia. A fost condamnat la închisoare în dosarul fostului șef al IPJ Timiș

1
DISTRIBUIȚI

IPJ Timiș a anunțat că la data de 20 martie 2023, în urma schimbului de date și informații cu autoritățile din Italia, a fost depistat un bărbat, în vârstă de 42 de ani, urmărit internațional, căutat în baza unui mandat european de arestare emis de autoritățile române.

Este vorba de Iulian Boț, zis „Viscol”, liderul țiganilor din Lugoj, care a fost prins la Padova (Italia).


Acesta a fost condamnat în dosarul în care Sorin Muntean, fostul șef al Poliției Timiș, a fost trimis și el după gratii pentru corupție.

Pe numele lui „Viscol”, Curtea de Apel Timișoara a emis, la data de 13 martie 2023, un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, prin care acesta a fost condamnat la patru ani și opt luni de închisoare, pentru evaziune fiscală, cumpărare de influență și constituire a unui grup infracțional organizat.

Autoritățile italiene urmează să demareze procedura prevăzută pentru punerea în aplicare a mandatului european de arestare, în vederea predării lui Iulian Boț către autoritățile române.

Schimbul de date cu autoritățile italiene a fost efectuat de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale din cadrul IPJ Timiș, prin intermediul Centrului de Cooperare Polițienească Internațională – Biroul SIRENE.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.