Ciucă despre rocada guvernamentală și posibila ieșire din Guvern a UDMR: „Avem...

Ciucă despre rocada guvernamentală și posibila ieșire din Guvern a UDMR: „Avem nevoie de stabilitate”. Ciolacu: „Avem un protocol. Îl respectăm”

0
DISTRIBUIȚI

Premierul Nicolae Ciucă a vorbit despre despre rocada guvernamentală și posibila ieșire de la guvernare a UDMR. Avem nevoie de stabilitate, suntem oameni responsabili, a spus șeful Guvernului care este și liderul PNL.

Nicolae Ciucă nu a oferit detalii despre discuțiile din interiorul coaliției.

„Este o decizie a fiecărui membru al coaliției… eu cred că UDMR ca și PSD.. împreună vom găsi acea soluție comună, este o chestiune de responsabilitate (…) Avem nevoie de stabilitate”, a spus Nicolae Ciucă.

Premierul Nicolae Ciucă a refuzat să spună dacă membrii coaliției au acceptat să modifice protocolul inițial.

„Modul în care se va realiza rocada este o situație tranzitorie și apoi noi ne vom vedea de treabă”, a precizat Ciucă.

Declarațiile au fost făcute marți la finalul ceremoniei de inaugurare a Centrul European de competenţe în materie de securitate cibernetică. Este vorba despre prima agenţie UE care are sediul în România.

Marcel Ciolacu: Avem un protocol.


Îl respectăm

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, spune că partidele coaliției au un protocol, care va fi respectat. Referitor la o eventuală ieșire a UDMR de la guvernare, el spune: „Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aș prefera să continui acest drum”.

„Nu știu ce se întâmplă în spațiul public. Eu spun, ca și copreședinte al acestei coaliții, că avem un protocol. Eu altă discuție nu am. Vom respecta acest protocol. Momentan acest protocol nu este modificat”, spune Marcel Ciolacu.

Întrebat dacă a cerut PNL ca UDMR să rămână fără un minister, liderul PSD spune: „Oficial nu am avut această discuție”.

„Sunt discuțiile între liderii coaliției și cu toții am constatat că avem un protocol”, adaugă el.

Marcel Ciolacu a fost întrebat și dacă, pentru stabilitate, UDMR ar trebui să rămână la guvernare.

„Eu nu consider nimic. Eu de obicei cu oamenii cu care pornesc la un drum aș prefera să continui acest drum”, răspunde Ciolacu.

El a mai spus că rotația guvernamentală se va face până la sfârșitul lunii mai.

„Formarea noului guvern trebuie să țină cont de ponderea fiecărui partid în Parlament, de pregătirea viitorilor miniștri și sigur că nominalizările trebuie să fie și în funcție de importanța ministerelor. În acest moment UDMR e suprareprezentat în guvern și e de la sine înțeles că va trebui să îndreptăm această eroare politică. Sunt convins că vom lua o decizie și în acest sens. Am văzut declarații ale unor lideri UDMR prin care amenințau cu ieșirea de la guvernare dacă vor fi modificari în ministerele conduse de ei. Cred că nu-și înțeleg menirea. Guvernul e al României, nu a unor lideri politici care și-au negociat funcții pentru ei după alegerile din 2020. Sunt liberi să o facă, sunt liberi să plece. Au guvernat destul în acești 34 de ani”, a scris pe Facebook vicepreședintele PNL Adrian Cozma.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.