O nouă duzină de proiectile neexplodate, descoperită într-un municipiu din Banat

O nouă duzină de proiectile neexplodate, descoperită într-un municipiu din Banat

0
DISTRIBUIȚI

Proiectilele neexplodate pe şantierele municipiului Reşiţa au devenit ceva obişnuit. Ieri, nu mai puţin de 12 focoase de la bombe de calibrul 85 milimetri au fost descoperite pe raza oraşului de pe Bârzava.

Echipa pirotehnică din cadrul Detaşamentului de Pompieri Reşiţa a intervenit pentru asanarea teritoriului de muniția rămasă neexplodată.


Cele 12 bucăti focoase provenite de la proiectile explozive cal. 85 mm au fost descoperite ieri pe raza municipiului Reșița, pe timpul lucrărilor de infrastructură, au fost preluate şi transportate în siguranţă, în vederea depozitării şi distrugerii ulterioare.

Pentru prevenirea accidentelor în cazul descoperii unor elemente de muniţie rămasă neexplodată, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă “Semenic” al judeţului Caraş-Severin recomandă cetăţenilor să respecte următoarele reguli şi măsuri de siguranţă: „anunţaţi imediat evenimentul, telefonând la numărul unic pentru apeluri de urgenţă – 112; nu le atingeţi, nu le loviţi şi nu le mişcaţi chiar dacă sunt îngropate sau la suprafaţă; nu le introduceţi în foc; nu le tăiaţi; nu le folosiţi pentru improvizarea diferitelor unelte sau ornamente; nu lăsaţi copiii să le folosească pentru joacă.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.