Sute de voluntari „Color the Village” se pregătesc să renoveze 30 de...

Sute de voluntari „Color the Village” se pregătesc să renoveze 30 de case dintr-un sat bănățean (foto)

0
DISTRIBUIȚI
<


div class="press-in-article" style="margin-left: auto; margin-right: auto; text-align: center; margin-top: 5px; margin-bottom: 5px; " id="press-1889114248">

Mai sunt doar câteva zile până la începerea campaniei din acest an „Color the Village”, ajunsă la cea de-a V-a ediție, prin care asociația „Acasă în Banat” și-a propus să renoveze, cu ajutorul voluntarilor, fațadele a 30 de case din satul cărășean Valeapai, care aparține de comuna Ramna, folosind vechile materiale și tehnici. Este un sat reprezentativ pentru vechile așezări cărășene, cu case care păstrează specificul arhitecturii rurale din zona de trecere de la Banatul de câmpie la cel montan și cu alte clădiri care, renovate, ar putea deveni obiective turistice, și totodată este înconjurat de numeroase locuri pitorești.

Până în prezent, s-au înscris deja peste 400 de voluntari care doresc să ia parte la această generoasă acțiune – un număr mai mare decât cel al locuitorilor satului – iar cei care doresc să li se alăture se mai pot înscrie până în 28 mai inclusiv, pe site-ul www.colorthevillage.ro. „S-au înscris voluntari de toate vârstele, cu sau fără experiență, atât din zona noastră cât și din alte părți ale țării. Îi încurajăm pe toți să vină să descopere cât de multe pot face atunci când lucrează împreună cu alți oameni inimoși care vor să se implice, să schimbe fața satului românesc”, este îndemnul președintelui asociației, Radu Trifan.

„Noi ne organizăm ca să-i primim pe toți, să avem toate materialele necesare și să oferim cele mai bune condiții pentru a ne îndeplini obiectivul de a zugrăvi 30 de case în trei zile. Avem și o echipă mare la bucătărie care va găti mâncăruri locale timp de trei zile pentru toți participanții. Va fi cu adevărat un festival de voluntariat” sunt asigurările date participanților, care pot fi confirmate de cei care au participat la acțiunile precedente.

Renovarea fațadelor caselor din satul Valeapai, menite să pună în valoare arhitectura rurală bănățeană din zonă, va avea loc între 8 și 10 iunie, la edițiile precedente fiind renovate case vechi din așezările Eftimie Murgu, Racovița, Ilidia și Fărășești.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.