CSC Dumbrăviţa se reîntâlneşte cu CFR Cluj. Alb-verzii vor disputa 11 jocuri...

CSC Dumbrăviţa se reîntâlneşte cu CFR Cluj. Alb-verzii vor disputa 11 jocuri amicale înaintea startului Ligii 2

0
DISTRIBUIȚI
Foto: CSC Dumbrăviţa / Facebook

CSC Dumbrăviţa a anunţat programul complet pentru pregătirea stagiunii 2023-24. Rămasă singura divizionară secundă din Timiş, gruparea alb-vertde are şi câteva teste interesante, inclusiv cu fosta campioană, CFR Cluj, pe care a întâlnit-o în ediţia trecută a Cupei României.

Aşa cum se ştia, dumbrăviţenii sunt primii care se reunesc din zonă, pe 26 iunie. Atunci, la ora 18, antrenorul Cosmin Stan dă adunarea la stadionul „Ștefan Dobay” din Dumbrăvița, arenă care ar urma să aibă parte şi de îmbunătăţiri, în special la gazon, pentru a face faţă rigorilor din „B”. De asemenea, se ştia şi că stagiul centralizat va fi în localitatea hunedoreană Sântămăria-Orlea. Altfel, aşa cum anunţam, Corvinul e şi el printre adversari, lucru anunţat deja de proaspăta divizionară secundă.

Dumbrăviţa va juca mai întâi miercuri, 28 iunie, pe terenul formației de Liga a IV-a Timiş, Progresul Ciacova. La două zile distanţă, la Brașov, e programat duelul cu CFR Cluj, care în sezonul acesta participă „doar” în Europa Conference League. Cele două s-au întâlnit în grupele ediţiei trecute a competiţie K.O., când dumbrăviţenii, deşi gazde, au trebuit să se deplaseze în Gruia din cauza lipsei infrastructurii sportive decente din zona Timişoarei.


A fost atunci un dur 5-0 pentru elevii de atunci ai lui Dan Petrescu, plecat la finele sezonului de la echipa ardeleană.  În timpul stagiului, Dumbrăviţa va merge la Hunedoara miercuri, 5 iulie, pentru un test cu nou-promovata Corvinul, pe stadionul „Michael Klein”. Iar la întoarcere, pe 8 iulie, alb-verzii trec graniţa, în Ungaria, pentru o întâlnire cu Szeged-Csanád Grosics Akadémia, locul 4 în ediția trecută a eșalonului secund.

Celelalte teste mai atractive sunt cu divizionarele secunde OFK Vârşeţ (Serbia), grupare întâlnită iarna trecută de Politehnica (scor 1-0 pentru timişoreni), Unirea Dej şi Viitorul Pandurii.

„După întoarcerea din cantonament, primul test va fi vineri, 14 iulie, acasă, cu Unirea Dej, pentru ca a doua zi să mergem în Serbia pentru întâlnirea cu OFK Vršac, locul 12 în liga secundă a țării vecine în stagiunea trecută. Urmează, în ordine, trei jocuri în deplasare, la Crișul Chișineu Criș (19 iulie), Viitorul Târgu Jiu (22 iulie) și FC Bihor (28 iulie), pentru ca pe 2 august, înaintea startului sezonului, să disputăm un meci-școală cu echipa U17 a clubului nostru, antrenată de Silviu Bălace. După prima etapă a Ligii a II-a, miercuri, 9 august, vom mai disputa un test, cu formația de Liga a III-a Phoenix Buziaș”, se mai arată în comunicatul CSC Dumbrăviţa.

Alb-verzii nu au anunţat încă veniri sigure, ci doar despărţiri, în număr de şapte: Călin Toma, Alexandru Piftor (Dej), Toma Bodri, Petre Simon, Abdoulaye Niakate (revenire împrumut CFR Cluj), Luca Bodri și Cristian Grancea. Totuşi, ca şi acontat de club este căpitanul Ghirodei, Cosmin Mancaş.

Amicalele Dumbrăviţei:

28 iunie – Progresul Ciacova (L4)

30 iunie – CFR Cluj (L1)

5 iulie – Corvinul Hunedoara (L2)

8 iulie – Szeged-Csanád Grosics Akadémia (L2, Ungaria)

14 iulie – Unirea Dej (L2)

15 iulie – OFK Vršac (L2, Serbia)

19 iulie – Crișul Chișineu Criș (L3)

22 iulie – Viitorul Târgu Jiu (L2)

28 iulie – FC Bihor Oradea (L3)

2 august – CSC Dumbrăvița U17

9 august – Phoenix Buziaș (L3)

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.