Sărbătoare în muzica timișoreană: Erlend Krauser împlinește o frumoasă vârstă

Sărbătoare în muzica timișoreană: Erlend Krauser împlinește o frumoasă vârstă

1
DISTRIBUIȚI

Erlend Krauser, fostul membru al legendarei trupei Phoenix, împlinește astăzi frumoasa vârstă de 65 de ani, ocazie cu care îi urăm un sincer La Mulți Ani! Artistul s-a născut pe 19 iulie 1958, la Timișoara, într-o familie muzicală, tatăl fiind muzician profesionist, angajat al Filarmonicii Banatul și profesor la liceul de muzică.

Muzicianul a părăsit țara noastră în 1977, clandestin, împreună cu membrii formației Phoenix, iar după ce a ajuns în Germania, împreună cu Josef Kappl, s-a alăturat formației Lake, colaborând în anii ‘80 cu nume ca Goombay Dance Band, Taco, Ricky Shane sau Roter Mund.


Începând din anul 1992, Erlend Krauser a cântat alături de celebrul artist german James Last, până la decesul acestuia, în 2015.

În luna aprilie a anului 2018, Erlend Krauser a lansat și la Timișoara discul „Last Discoveries“, în cadrul unui eveniment desfășurat la Viniloteca. Materialul a fost editat la sfârșitul anului 2017 în studioul său propriu din Hamburg. Fotografia de pe coperta albumului îi aparține fotografului timișorean Dragoslav Nedici și a fost făcută la Gărâna Wolf Blues Festival, unde Erlend Krauser a susținut un concert solistic.

De-a lungul anilor, Erlend Krauser a lansat și o serie de videoclipuri inedite, care subliniază virtuozitatea binecunoscultului artist, unul dintre acestea find publicat pe pagina de Youtube a celor de la Kemper Amps Official. Cu doi ani în urmă Erlend Krauser, a lansat albumul „No Limits“, care conține zece piese, iar anul trecut a primit distincția de Life Time Achievement Award la Timișoara Jazz Aawards în Aula Magna a Universității de Vest Timișoara.

1 COMENTARIU

  1. Erland este un monument de artist. nepromovat in Romania unde cei din tvr nu au prezentat vreun minut de la Garanta unde a cintat. Dece? D’aia! Respectul fără de oameni de arta care au făcut ceva nu mai exista Exista maneliști care nici eu nu au vina dat fiind ca șpăgarii se afla pe la tv -uri pe la radiouri. Azi trăim festivaluri mamut unde drogurile și alcoolul plus Porcaria afișată pe scena este meniul zilei.

    Eu unul am interzis în TVR dat fiind securea și neavenitului Doru Ionescu un individ lipsit de caracter.
    nu am nimic cu nimeni dar a nu promova în egala măsură și altfel de muzici de arte este deja o ofensa.

    cu drag Erland și multa sănătate și inspirație

    Adrian George Ilie – fost IRIS//Voltaj / INcognito/. Marfar – SUA – ANAHEIM – CA

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.