Weekend memorabil, locație feerică și oameni minunați: Custom Reșița Festival (video)

Weekend memorabil, locație feerică și oameni minunați: Custom Reșița Festival (video)

0
DISTRIBUIȚI

Ediiția din acest an a festivalului Custom Reșița a avut loc în weekendul trecut la Poiana Golului, unde publicul a avut parte de concerte live, spectacole de motociclism și numeroase activități recreative.

Prima seară a festivalului a debutat cu show-ul celor de la The Schnitzels, care au cântat pentru prima oară în Reșița și au reușit să surprindă publicul cu un sound modern și interesant. Narcis Axinte – chitară/voce și Mr Jurjak – tobe sunt activi pe piață din 2021  și cântă un amestec de rock and roll și gastro-punk, iar compozițiile lor au influențe muzicale din zona White Stripes, Jack White, Royal Blood sau Rage Against The Machine. Solistul trupei Bucovina, „Crivăț“ s-a ales cu un cor de La Mulți Ani din partea spectatorilor cu ocazia împlinirii a 45 de ani iar show-ul formației a fost unul de nota zece, pe placul numeroșilor fani aflați în public. Avertizările meteo de vreme rea au devenit palpabile în timpul concertului susținut de Lupii lui Calancea, iar ploaia torențială și grindina care s-a abătut în Dealul Golului au perturbat buna desfășurare a evenimentului din prima seară. Mult – așteptatul spectacol al celor de la Guano Apes – care din cauza condițiilor meteo s-a desfășurat după o mică pauză – a generat un entuziasm deosebit din partea publicului, iar sound-ul germanilor care au devenit cunoscuți în întreaga lume cu hituri ca „Open Your Eyes”, „Lords of the Boards”sau „Rain” a fost unul impecabil și a colorat cât se poate de mișto prima seară din Custom Reșița Festival.

Seara a doua a debutat cu un spectacol în care legendara trupă Amala a revenit în fața publicului după mulți ani de pauză, după care Călin Pop și gașca sa din Celelalte Cuvinte au „executat“ un show fără cusur. Muzica celor de la Celelalte Cuvinte nu se adresează oamenilor care ascultă hituri la semafor cu bașii dați la maxim doar pentru a impresiona ceilalți participanți la trafic și nici acelora care sunt obsedați de sound-urile electronice. Hiturile lor au fost savurate pe deplin de public, iar faptul că pe lângă „veterani“ pe scenă se află și băiatul lui Călin Pop dă o magie aparte spectacolelor lor. Hiturile interpretate cu multă poftă și talent de trupa The Rock din repertoriul AC/DC au generat o atmosferă feerică la fața locului, iar capul de afiș al serii, Ad Infinitum a reprezentat pentru mulți o reală surpriză. Elvețienii care o au ca și solistă pe Melissa Bonny au demonstrat că aprecierile de care se bucură în lumea întreagă sunt cât se poate de justificate iar metalul simfonic cu care au „rupt“ audiența la Reșița a fost unul memorabil.

Ultima zi de Custom a adus în fața publicului un live set realizat de Danaga. Pe numelke său adevărat Daniel Aga artistul care și-a petrecut copilăria în Zalău, între stații de amplificare, difuzoare și piane electrice ajunse temporar la reparat în atelierul tatălui său, și pe un fundal sonor asigurat de legendele Led Zeppelin sau Pink Floyd a reușit să încânte audiența cu un program bine construit, iar mai apoi pe scenă au urcat sârbii de la Gasovi iz Unutrašnjosti, care cu reggae – folk – ul lor plin de energie au reprezentat o altă surpriză plăcută a festivalului reșițean din acest an. Ca de obicei trupa Altar a pus la cale un concert de nota zece în care artiștii au prezentat și câteva piese din cel de-al șaselea album al lor  „Rapsodia Românească“ , iar Tavi Iepan, Christian Podratzky, Ovidiu Ioncu „Kempes“, Matthias Lange şi Mark Cross – adică formația Rezident Ex – a colorat seara cu un recital mișto, care a inclus și o compoziție nouă a băieților, care se va regăsi pe următorul lor album. Gongul de final le-a aparținut celor de la Massive Wagons, iar prezentatorul serilor, Cristi Hubaru le-a mulțumit organizatorilor și publicului pentru o ediție cât se poate de reușită.

„Ceea ce se întâmplă de obicei la Reşiţa e bestial. Organizatorii, Primăria Reşiţa şi MC Trust, au făcut tot posibilul să le iasă ca la carte.


În mare parte le-a reuşit în afara ploii din prima seară pe care n-o poate controla decât Dumnezeu. A fost un maraton rock de povestit nepoţilor, iar voi, ca public, aţi fost fantastici. Credeţi-mă pentru că sunt prezent pe la festivalurile din ţară. Cam asta a fost. Să ne vedem bine şi sănătoşi la următoarea ediţie!”, a spus Cristi Hrubaru.

Înaintea concertelor serii pe scena mare au fost reprize de rock alături de ZoleeVee iar dincolo de recitalurile pline de energie spectatorii au avut parte de o serie de alte activități recreative care au făcut ca cei prezenți să se aleagă cu un weekend memorabil, într-o locație feerică, alături de oameni cât se poate de minunați.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.