Război în Ucraina, ziua 532. „Găsirea unei soluţii politice”, concluzia reuniunii de...

Război în Ucraina, ziua 532. „Găsirea unei soluţii politice”, concluzia reuniunii de la Jeddah la care au participat şi oficiali chinezi

0
DISTRIBUIȚI

Reuniunea cu privire la Ucraina, desfăşurată la sfârşitul săptămânii trecute în oraşul saudit Jeddah, la care a participat şi un emisar al Beijingului, a contribuit la „consolidarea consensului” pentru „găsirea unei soluţii politice”, a apreciat Ministerul de Externe chinez într-un comunicat postat pe pagina sa de internet, relatează miercuri EFE, citat de Agerpres.ro.

Reuniunea de la Jeddah a avut loc în spatele uşilor închise şi în condiţii de discreţie totală cu privire la conţinutul discuţiilor, la fel ca în cazul celei precedente de la Copenhaga, reunind nu numai înalţi oficiali din ţările occidentale, ci şi din state considerate aliate Rusiei, cum ar fi India, Brazilia, precum şi China.

„Reprezentantul guvernului chinez pentru afaceri eurasiatice, Li Hui, a avut ample contacte şi a comunicat cu toate părţile pentru găsirea unei soluţii politice la criza din Ucraina.


El a ascultat opiniile şi propunerile tuturor şi a lucrat pentru un consens mai mare pentru o soluţie politică la criza în Ucraina”, precizează MAE chinez.

Potrivit Beijingului, „rolul pozitiv al Chinei în facilitarea negocierilor de pace a fost pe deplin recunoscut” în cadrul acestei reuniuni.

China va continua „să consolideze dialogul” pe baza propunerii sale de pace în 12 puncte pentru o „soluţie politică”, adaugă nota, fără a intra în detalii, mai arată sursa citată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.