Fâșia Gaza tocată de sute de lovituri aeriene, bombardamente constante și în...

Fâșia Gaza tocată de sute de lovituri aeriene, bombardamente constante și în orașul israelian Ashkelon. Peste 2.000 de morți

0
DISTRIBUIȚI

Armata israeliană (IDF) toacă Fâșia Gaza cu sute de lovituri aeriene, transformând cartiere întregi în ruine, în timp ce noi atrocități săvârșite de islamiștii Hamas pe teritoriul israelian ies la iveală. Ministrul israelian al apărării a declarat că a „eliminat toate restricțiile” impuse trupelor sale care luptă împotriva forțelor Hamas. Joe Biden a descris atacul Hamas drept un „act absolut malefic” și a confirmat că 14 americani au fost uciși, în timp ce alții sunt ostatici în Gaza. Se estimează că, în total, între 100 și 150 de ostatici sunt ținuți în Gaza. Cel puțin 1.200 de oameni au murit în Israel de sâmbătă și până acum, potrivit IDF, iar peste 1.000 de persoane au murit în Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Israelul a mobilizat 300.000 de rezerviști, a declarat miercuri pentru CNN purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), maiorul Doron Spielman.

„Nu există nicio familie care să nu aibă pe cineva care să nu fi fost chemat.


Sau, din păcate, din moment ce suntem o țară atât de mică, o familie care să nu aibă prieteni, sau persoane dragi care sunt încă dispărute”, a spus Spielman.

El a subliniat că mobilizarea din Israel, care are o populație de aproximativ 9,2 milioane de oameni, este la „scara unei țări mari” precum Statele Unite și a amintit că șeful Statului Major al IDF, Herzi Halevi a spus că Israelul „se pregătește pentru orice scenariu”.

Singura centrală electrică din Gaza a rămas fără combustibil miercuri după-amiază, fiind forțată să se închidă după ce Israelul a întrerupt aprovizionarea, a anunțat Ministerul Energiei, conform The Guardian. Asta înseamnă că singura sursă de energie electrică acum în Fâșia gaza sunt generatoarele,însă acestea funcționează și cu combustibil, care este insuficient în Gaza.

Nouă lucrători umanitari ai ONU au fost uciși până acum de loviturile israeliene în Gaza.

„Protecția civililor este crucială, inclusiv în timpul unui conflict. Ei ar trebui protejați potrivit legilor războiului”, a spus UNRWA, principala agenție umanitară a ONU responsabilă de palestinieni ce operează în Fâșia Gaza.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.