Ce nereguli a descoperit Direcția Sanitar Veterinară la adăpostul Danyflor, unde sunt...

Ce nereguli a descoperit Direcția Sanitar Veterinară la adăpostul Danyflor, unde sunt adunați câinii fără stăpân din Timișoara

0
DISTRIBUIȚI

Primăria Timișoara a anunțat luni că primarul Dominic Fritz a dispus un control complet la Compartimentul Protecția Animalelor din cadrul Primăriei, care să fie efectuat de Corpul de Control al Primarului.

„Măsura vine în contextul anchetei pe care primarul Timișoarei a cerut-o săptămâna trecută cu privire la situația câinilor fără stăpân duși la adăpostul gestionat de Danyflor. Compartimentul Protecția Animalelor este responsabil să verifice la fața locului dacă societatea Danyflor oferă animalelor condițiile cerute de municipalitate prin contract”, a transmis primăria.

Comunicatul nu precizează, însă, care sunt problemele semnalate. Un control al Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor (DSVSA) Timiș, efectuat zilele trecute, a constatat că, deși starea de sănătate și de întreținere a câinilor era corespunzătoare, adăpostul suferă la capitolul capacitate, numărul câinilor cazați în boxele Danyflor depășind capacitatea autorizată conform prevederilor legislației sanitar veterinare în vigoare.


Inspectorii DSVSA Timiș au aplicat o sancțiune contravențională și au dispus un termen de remediere a neconformității.

„Am decis să extind ancheta cu privire la situația de la adăpostul pentru câinii fără stăpân și la compartimentul din Primărie care gestionează și urmărește acest contract. Da, și cei care controlează trebuie la rândul lor să fie controlați. Situația de la Danyflor mă nemulțumește nu de ieri, de azi și vreau să mă asigur că cei din Primărie care au responsabilitatea acestui contract chiar își fac treaba”, a transmis primarul Dominic Fritz.

Primăria Timișoara a precizat că are în lucru proiectul unui adăpost public pentru câinii fără stăpâni prinși pe raza Municipiului Timișoara. „În prezent, acest serviciu e asigurat de o firmă privată, care deservește mai multe localități din județul Timiș. Dintre acestea, doar Timișoara nu aplică măsura eutanasierii câinilor fără stăpâni, ci încurajează adopția acestora”, mai spune comunicatul municipalității.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.