Consilierul local Roxana Iliescu, detalii halucinante despre scandalul turnului de apă din...

Consilierul local Roxana Iliescu, detalii halucinante despre scandalul turnului de apă din Iosefin: „Expresia incompetenței USR”

0
DISTRIBUIȚI

Consilierul local Roxana Iliescu (Pro România) critică administrația locală pentru eșecul proiectului de reabilitare a turnului de apă din zona Iosefin.

„Turnul de Apă din Timișoara – sau expresia incompetenței USR de a duce la bun sfârșit un proiect important pentru timișoreni, valabilă in atât de multe alte cazuri! De la 10,98 milioane lei valoarea inițială a contractului, la 16,03 milioane lei valoarea actuală. De la termenul inițial de finalizare al lucrărilor, februarie 2023, la un termen iluzoriu actual, decembrie 2024. Si-n plus, o ceață totală referitor la: presupusa expertiză făcută lucrărilor deja realizate de fostul constructor, pe care nu a văzut-o nimeni (impropiu spus nimeni, doar useriștii); nu cunoaștem câți bani au fost decontați fostului constructor; nu știm ce fonduri nerambursabile au fost absorbite până la acest moment din totalul de 7,03 milioane de lei finanțare nerambursabilă; nu știm ce lucrări au mai ramas de executat, cu alte cuvinte care este stadiul actual al lucrărilor”, a transmis Roxana Iliescu prin intermediul unui mesaj postat pe Facebook.

Consiliul Local Timișoara a votat recent o actualizare a valorii contractului pentru reabilitarea turnului de apă, care ar fi trebuit să fie gata în anul Capitalei Europene a Culturii. Primăria intenționa transformarea turnului în spațiu cultural, iar din valoarea inițială a proiectului de 10,9 milioane lei, 7,3 milioane lei reprezentau valoarea eligibilă nerambursabilă prin granturi SEE din Norvegia, Islanda și Lichtenstein.

„Potrivit proiectului de modificare a valorii contractului, votat recent, lucrările costă 16,03 milioane de lei, iar finanțarea nerambursabilă din fonduri SEE rămâne aceeași.


Restul de bani de unde vine? De la bugetul local, bineînțeles, adică din buzunarele noastre, ale tuturor, că doar nu din ale cele responsabililor de proiect. În aceeași hotărâre de consiliu local scrie că pentru finalizarea lucrărilor ar mai fi nevoie de șase luni. Suntem la început de martie, iar licitația pentru găsirea unui nou constructor nu a fost nici măcar lansată. Finalizarea procedurii de achiziție va dura, conform uzanțelor, câteva săptămâni, în cazul ideal în care nu vor fi înregistrate contestații. Tot ideal, șantierul efectiv nu poate începe mai devreme de luna mai, ceea ce înseamnă că, pentru a fi respectat termenul de 31 decembrie 2024, lucrările ar trebui să meargă ceas și să nu fie înregistrate întârzieri. Mie, una, având în vedere istoricul lucrării, o astfel de variantă mi se pare imposibilă. Mi-aș dori să mă înșel, însă nu pot să nu mă întreb cine va răspunde în cazul în care Turnul de Apă nu va fi gata, iar primăria va trebui să restituie banii primiți de la RO-Cultura. Vorbim de circa un milion și jumătate de euro pe care nu cred că-i vor plăti nici Dominic Fritz, nici Ruben Lațcău, nici «administrația USR» în general. O să-i plătim noi, din taxe și impozite, ca preț al competenței și al grijii față de banul public…”, mai spune mesajul Roxanei Iliescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.