Microbuze electrice pe bani europeni, pentru transportul elevilor din Timiș. Ce valoare...

Microbuze electrice pe bani europeni, pentru transportul elevilor din Timiș. Ce valoare are proiectul

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Județean Timiș a semnat contractul pentru cumpărarea a 24 de microbuze electrice cu 16 locuri pentru elevi pentru transportul elevilor, care vor ajunge până la sfârșitul anului la școli din județ. Finanțarea a fost asigurată prin PNRR, „pentru o mai bună protejare a mediului prin standardele ecologice ale noilor mijloace de transport”, dar și pentru a limita abandonul școlar, prin posibilitatea oferită elevilor de a ajunge la școală mai rapid și mai confortabil.


În perioada următoare, vor fi cumpărate alte trei microbuze cu opt locuri, destinate transportului elevilor.

„Acordăm o mare atenție educației și încurajăm prezența copiilor la școală, oferindu-le condiții civilizate și ecologice de transport. Sper ca microbuzele electrice pe care le vom achiziționa să-i apropie pe cei mici și mai mult de școală, pentru a se putea bucura de tot ceea ce au nevoie în procesul de învățare”, a declarat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș.

Finanțarea proiectului este acordată administrației județene de către Ministerul Educației, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, iar valoarea totală a proiectului este de 30.172.560 lei fără TVA, respectiv 35.905.346 lei cu TVA. Departajarea localităților care vor putea să primească noile mijloace de transport se va face în urma îndeplinirii condițiilor prevăzute în Ghidul solicitantului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.