Un nou caz de înşelătorie în Timişoara printr-o asociaţie caritabilă fictivă

Un nou caz de înşelătorie în Timişoara printr-o asociaţie caritabilă fictivă

0
DISTRIBUIȚI

Moda persoanelor care se plimbă prin Timişoara cu un tabel bine structurat, prin care solicită bani de la diverşi cetăţeni pentru un scop aparent nobil, nu a trecut. Polițiștii locali aflați în patrulare ieri seară au prins în zona rugii organizate pe Strada Ștrandului, o persoană care colecta sume de bani pentru aşa-zisa ”Asociația regională pentru surdo-muți, handicapați și copii săraci”, având asupra sa o listă pe care nota unele date și sumele de bani strânse. În mod evident este vorba despre o campanie caritabilă falsă.

„Pentru că nu există niciun fel de aviz pentru astfel de activități, polițiștii locali au trecut la legitimarea acesteia, constatând că femeia în cauză are 24 de ani și are domiciliul în localitatea Bărcănești, județul Ialomița.


Tânăra a recunoscut că este un mod de a apela la mila publică, fiind sancționată conform Legii 61/1991 republicată cu 100 lei. De altfel, nu este pentru prima dată când polițiștii locali depistează astfel de persoane, fiind aplicate mai multe sancțiuni pe această temă, deoarece aceasta este o formă de cerșetorie. Polițiștii locali atrag din nou atenția cetățenilor să nu se lase păcăliți de astfel de persoane care profită de bunătatea lor și cer, în numele unor oameni cu probleme reale, sume de bani pe care le folosesc în interes propriu”, a transmis Poliţia Locală Timişoara.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.