Ripensia Timișoara se pregătește de ”meciul campioanelor”, cu UTA, în nocturnă pe...

Ripensia Timișoara se pregătește de ”meciul campioanelor”, cu UTA, în nocturnă pe ”Dan Păltinișanu”. Cât costă biletele și de unde pot fi achiziționate

0
DISTRIBUIȚI
Imagine de la Ripensia – Viitorul, din urmă cu doi ani

Fără victorie de șapte runde, dar și fără eșec după schimbarea antrenorului, FC Ripensia dă piept cu deziluzia UTA în etapa intermediară a B-ului. Roș-galbenii par mai optimiști decât arădenii în duelul grupărilor cu cel mai bogat palmares din Liga a II-a. Biletele pentru meciul de miercuri de pe ”Dan Păltinișanu” se pun în vânzare începând de mâine.

”Ripi” și UTA ex-Bătrâna Doamnă au preluat palmaresul celor două grupări istorice ale vestului. Cele două au împreună astfel zece titluri de campioană. Pe hârtie ar trebui să fie un duel interesant pentru public, dar ”Marele oval” nu mai e o destinație așa de atactivă în ultimul timp. Mai mult, ambele echipe au suferit în B în ultimele etape. Dacă ripensiștii au obținut totuși două remize în ultimele două etape, alb-roșii au pierdut ultimul meci, pe teren propriu, scor 2-3, cu fosta ”lanternă” Luceafărul, și și-au pus în cap fanii.

”Suntem două echipe în criză de puncte. Într-un campionat care pare că se echilibrează pe etapă ce trece și vedeți ce rezultate scot echipele din josul clasamentului în ultima perioadă. E un meci deschis oricărui rezultat. La Satu Mare puteam să și pierdem, puteam să și câștigăm. Au fost perioade de joc bun, până după gol și partea finală, între aceste intervale nu am jucat ce trebuia… Încercăm să corectăm minusurile. Lucrurile stau mai bine, partea cea mai bună e că jucătorii au fost afectați că nu au luat cele trei puncte. Înseamnă că încep să simtă că pot mult mai mult”, a declarat Radu Suciu, antrenorul Ripensiei.

Veste că echipa sa va juca pe ”Dan Păltinișanu” nu aduce chiar un entuziasm în tabăra cu casa obișnuită în Ciarda Roșie.


”Din punctul de vedere strict al echipei sigur că am fi preferat să jucăm pe terenul nostru, unde ne simțim mai bine. Dar asta este, trebuie să ne adaptăm”, a precizat Suciu. Fostul portar al Politehnicii are în palmares o victorie răsunătoare cu UTA, dar vorbim de fosta structură a arădenilor care a beneficiat de locul Fortunei Covaci. În toamna lui 2013 ”Ripi” uimea printr-un 3-0 clar în fața arădenilor deși era doar o grupare de ”Județ”. Radu Suciu promite că jucătorii săi vor aborda pozitiv jocul și acum: ”Sigur că ne dorim victoria, e foarte clar, așa cum ne-am dorit-o și la Satu Mare”. Gazdele nu vor putea conta miercuri pe Laurențiu Luca și Mihai Hecsko, fundași cu probleme medicale. Ripensia a mai suferit și o ”altfel” de suspendare. Cea a unui oficial. E vorba de Doru Ienovan, fratele președintelui Radu Ienovan, care la finalul jocului cu Balotești la bruscat pe arbitrul întâlnirii. Prin urmare acesta s-a ales cu o amendă de 4.400 lei și cu sancțiunea de a sta o lună ”pe bară”.

Precedenta aventură a ripensiștilor pe ”Marele oval” nu a fost foarte fericită pentru roș-galbeni. Aceștia erau eliminați din 16-imile Cupei României, pe 23 septembrie 2015, adică acum mai bine de doi ani, de FC Viitorul, scor 0-2.

Bilete accesibile

Pentru meciul de miercuri Ripensia nu a scumpit biletele. Acestea costă 10 lei și pot fi achiziționate de la sediul clubului, Hotel Casa de la Rosa, Calea Urseni, 16 B, începând de mâine dimineață și/sau în ziua meciului, de la stadion, începând cu ora 17. Intrarea este gratuită pentru copiii până în 18 ani.

Suporterii arădeni, care la precedentele vizite pe ”Dan Păltinișanu” au suferit eșecuri cu scoruri identice, 1-2, cu ACS Poli la baraj, respectiv ASU Poli, tot în B, vor efectua deplasarea într-un număr consistent. ”Jucătorii, antrenorii vin și pleacă, noi rămânem mereu în slujba UTA-ei”, e sloganul suporterilor alb-roșii, care și-au arătat supărarea după rezultatele negative. Arădenii vor fi mai puțini față de jocul cu ASU Politehnica după ce mai mulți ultrași au fost suspendați de pe arene în urma incidentelor de la vizita precedentă.

”Meciul campioanelor”, cum a fost denumit de către gazde, dintre FC Ripensia Timișoara și UTA Arad, va avea loc miercuri, de la ora 19.00, pe Stadionul ”Dan Păltinișanu”, în etapa a 16-a a Ligii a II-a.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.