Participare gratuită pentru firme la webinarul „Oportunități de afaceri România – Spania”,...

Participare gratuită pentru firme la webinarul „Oportunități de afaceri România – Spania”, organizat de CCIAT

0
DISTRIBUIȚI

centrul regional de afaceri

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Timiș și ambasada României în Regatul Spaniei organizează în 27 aprilie, online, un prim eveniment economic România – Spania, intitulat „Oportunități de afaceri România – Spania”, destinat dezvoltării și promovării schimburilor comerciale bilaterale și identificării de noi oportunități de afaceri și investiții pe cele două piețe.

Potrivit datelor oferite de Ministerul Afacerilor Externe, în 2019 Spania era, potrivit statisticilor, a XIV-a economie la nivel mondial și unul din partenerii economici importanți ai României, cu 6.208 companii cu participare de capital spaniol în valoare de 1,77 miliarde euro, care o situează pe locul opt în clasamentul țărilor de proveniență a capitaului străin investit în România, reprezentând 3,86% din totalul capitalului străin. În primele 11 luni ale anului 2020, stocul net al investițiilor spaniole în România a crescut cu 11,66 milioane euro iar la 31 octombrie  2020, volumul total al schimburilor comerciale bilaterale a fost de 3,1 miliarde de euro, în scădere cu 18% față de perioada similară a anului 2019.


În momentul de față, Spania este al XII-lea partener comercial al României și al X-lea din Uniunea Europeană, cu o pondere de 2,65% în totalul comerțului exterior românesc. Exporturile românești în Spania au totalizat 1,4 miliarde de euro, în scădere cu 14,42% față de luna octombrie a anului 2019, reprezentând 2,90% din totalul exporturilor românești, iar importurile de produse spaniole în România au atins nivelul de 1,6 miliarde euro, în scădere cu 21,03% față de de luna octombrie a anului 2019, reprezentând 2,46% din totalul importurilor românești. Balanța comercială a înregistrat un deficit de 135,42 milioane euro pentru partea română, în scădere față de deficitul de 316,56 milioane euro la sfârșitul lunii octombrie 2019.

Evenimentul se adresează companiilor timișene care au stabilit relații pe piața din Spania și celor care doresc să cunoască actualul climat de afaceri și oportunitățile pe care companiile românești le au pe piața spaniolă. Temele care fac obiectul webinarului vor fi susținute de Iulia Schnecker, ministru consilier în cadrul Biroului de promovare comercial-economică, Bogdan Bădescu, consilier economic în BPCE și Bogdan Stănescu, consul general al României la Sevilla.

Evenimentul se va desfășura începând cu ora 11,00, pe platforma Zoom a CCIA Timiș, înregistrarea se face accesând acest link, termenul limită pentru înregistrare este 26 aprilie, iar participarea firmelor este gratuită.

În deschiderea evenimentului, după mesajele de salut ale Excelenței Sale Gabriela Dancău, ambasadorul României în Spania, și ale președintelui executiv al CCIA Timiș, Florica Chirilă, va fi prezentat climatul de afaceri din Spania și oportunitățile de afaceri pentru companiile românești pe piața spaniolă, oportunitatea organizării unei misiuni economice la Sevila în luna octombrie a acestui an și rolul BPCE de sprijinire a companiilor românești interesate de piața Spaniei, după care invitații vor răspunde întrebărilor adresate de participanți.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.