Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate – CSM îi anchetează pe cei care au instrumentat...

Dezvăluirile PRESSALERT.ro confirmate – CSM îi anchetează pe cei care au instrumentat dosarul “executaţi-l pe procurorul Dolcu”

0
DISTRIBUIȚI

Consiliul Superior al Magistraturii a venit, ieri, prin deciziile prin care le-a luat să confirme dezvăluirile PRESSALERT.ro legate de modul ilegal în care Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad a instrumentat dosarul “executaţi-l pe procurorul Dolcu”.  PRESSALERT.ro a dezvăluit faptul că în dosarul în care au fost trimise în judecată mai multe persoane pentru contrabandă  s-au comis ilegalități de către procurorii conduşi de prim-procurorul Marius Neculcea – falsificarea redărilor unor interceptări telefonice pentru a se lăsa impresia că procurorul Lucian Dolcu a discutat cu unul dintre contrabandişti sau publicarea unor informații clasificate. Ulterior, s-a încercat „executarea” magistratului prin apariţia înterceptărilor falsificate în presă.


În şedinţa de ieri a plenului CSM s-a admis cererea procurorului Lucian Dolcu de apărare a reputaţiei, urmând să fie emis un comunicat de către biroul de presă al instituţiei. În plus, Inspecţia Judiciară a CSM s-a autosesizat în privinţa modului în care a fost instrumentat acest dosar şi a început anchetarea celor doi procurori. Aceasta este cea de a doua confirmare a ilegalităţilor comise după ce Tribunalul Arad şi apoi Curtea de Apel Timişoara au decis să restituie dosarul procurorilor, considerând că nu erau competenți să-l instrumenteze.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.