Explicaţia halucinantă a directorului Ciupa pentru transformarea parcului Rozelor într-o puşcărie cu...

Explicaţia halucinantă a directorului Ciupa pentru transformarea parcului Rozelor într-o puşcărie cu program redus

DISTRIBUIȚI

Inaugurat electoral  cu porumbei albi după modelul Sile Cămătaru, Parcul Rozelor a fost redat timişorenilor ca o mare realizare a administraţiei Ciuhandu. „Minunea” cea mai mare a fost transformarea parcului într-o puşcărie cu program redus, cetăţenii fiind trataţi ca nişte infractori de Primăria Timişoara. Astfel, intrarea dinspre podul Michelangelo, cât şi alte intrări sunt blocate cu lanţuri de fier. Pe gard a apărut şi o tablă care avertizează că este interzis accesul persoanelor străine, de parcul ar fi proprietate privată a vreunui baştan din primărie şi nu domeniu public. Tot din noul „manual de utilizare a parcului ştiinţific” face parte şi un program, mai ceva ca la muzeu. Timişorenii mai pot vizita parcul doar de marţi până dumincă, în intervalul orar 8-22. Asta pentru că luni spaţiul este închis pentru tratamente fitosanitare.


Vasile Ciupa, şeful Direcţiei de Mediu din Primăria Timişoara, a venit cu explicaţii halucinante despre noul statut al parcului. Mai întâi, despre lanţul pus pe intrarea dinspre Podul Michalangelo. „Parcul nu mai este o zonă de trecere, ci e un parc ştiinţific. Nu mai intră fiecare pe unde vrea. Există o singură întrare, cea dinspre Primărie.  Cealaltă va rămâne închisă, pentru că din datele noastre în acea zonă au avut loc cele mai multe distrugeri.  Intri, te plimbi şi ieşi pe unde ai intrat”. Asta în condiţiile în care, dacă vor să fure trandafirii, hoţii pot din două mişcări să ajungă la ei peste gard.  Cât despre programul de vizitare,  Ciupa spune că intervalul orar 8 – 22 a fost stablit pentru a evita ca anumite persoane rău intenţionate să distrugă trandafirii, să nu uităm 10.000 la număr, unii „de colecţie”. Şi deşi pare mult, Ciupa spune că lucrările de întreţinere şi tratamentele aplicate, în parte, fiecărui trandafir necesită multă muncă, de asta parcul trebuie să stea închis o zi întreagă. „Aşa se face în toate parcurile ştiinţifice din lume. Se ia fiecare floare în parte, cine ştie ce boli pot să apară, asta ia timp, doar nu se poate face în câteva ore”.  Deşi munca pare una de Sisif, Ciupa nu a putut preciza de câţi muncitori va fi nevoie.

36 COMENTARII

  1. Deci, in schimbul unei carute de bani, timisorenilor le-a mai fost furat un drept, acela de a se plimba prin parc cand doresc.
    Sper ca actuala administratie a orasului, impreuna cu toti complicii din consiliul local care i-au permis sa puna stapanire pe acest oras, sa dispara ca un vis urat cat se poate de curand.

  2. Dupa ce au vandut spitalul acum ne fac program „cand?”,”cum?” si „unde?” sa ne plimbam. O sa ajungem sa ne faca program si la noi acasa .
    Oare oameni astea gandesc?

  3. Explicatile sunt halucinante, auzi ? PARC TEMATIC???? HA,HA,HA, AFACERE TIP PDL,CAPUSEALA PDL,INTREBATI CAT A COSTAT PARCUL SI MAI ALES CAT COSTA INTRETINEREA LUI SI IN CARE BUZUNAR INTRA BANII DE INTRETINERE????
    ALO,ALO DNA SE AUDE ?????

  4. cand merge lumea in rozelor? primavara si vara, asa-i? cand se racoreste vara? spre seara, dupa 10. Spuneti-mi va rog atunci…pentru ce dracu ati pus orar? si pana la 10!!! deci ma duc sa ma plimb 5 min, iau aer, si ies. asta era ideea de super parc al trandafirilor? pune dom’le comunitari sa stea acolo si noaptea daca chiar tineti la florile alea sa nu le fure, vezi doamne. e bataie de joc!!!

  5. Mai nou s-a ajuns să se programeze plimbarile in parc? cata absurditate,daca acesti oameni nu vor fi schimbati de la conducere,vom avea foarte des parte de astfel de neplaceri.

  6. asta se intampla cu toti cei de langa ciuhandu. un primar de toata rusinea pt timisoara. daca votati in continuare cu oamenii lui, mafia ciuhandu va continua…sa ne distruga si sa ne duca inapoi cu zeci de ani de civilitatie…

  7. E un spatiu public si nu stiu cum si de ce este interzis si restrictionat accesul publicului, 2 agenti de la politia locala ar fi suficienti pentru asigurarea pazei si ordinii in zona. Un trandafir de 20 euro nu poate si nu trebuie sa impuna interzicerea accesului intr-un spatiu public, iar furtul, contraventia se pedepsesc prin lege.

  8. Parcul Rozelor devenise,la un moment dat „tarlaua” unor proprietari din imprejurimi – este adevarat, dar pentru a evita acest lucru si multe alte aspecte ce tzin de manifestatrea unei totale lipse ale elementarulului simtz civic si din partea altor locuitori ai orasului,solutzia nu este limitarea accesului in parc, privarea altora de a beneficia de un drept, ci repartizarea angajatilor din partea politziei comunitare a caror prezentza sa acopere 24 de ore. Odata, in Timisoara, puteai parcurge distantza de la Podul Decebal pana podul de la „Maria” (Traian?)pe faleza, sau dintr-un parc in altul, fara restrictzii si limitari de nici un fel!Ma intreb catzi timisoreni mai locuiesc in Timisoara si catzi din cei ce locuiesc in acest oras, LE PASA de el…(Dar cred ca se vede…). In alta ordine de idei, tratamentele aplicate trandafirilor nu cred ca presupun dislocarea unui batalion care sa ocupe intreg parcul si nici prezentza oamenilor in parc nu constituie un impediment pentru efectuarea acestor tratamente care, mi se pare cel putzin suspect ca fiind saptamanale!

  9. mirarea este ca nu sa retrocedat locuitorilor de pe strada trandafirilor si parcu .ce mai vreti voi timisoarenilor ?parcul rozeleor ,doja …stati cuminti nu mai locuiti voi peacolo decit razlet .ce veniti din alte zone ale orasului sa luati parfumul .?nu de parfum este nevoe in zona ,ca nu cumva sa sa patrunda mirosuri grele in cartiere .nu ati simtit uneori in zonele centrale chiar mirosuri grele mai ales cin ploua ?

  10. sper ca cineva sa organizeze un protest suficient de radical incat sa duca la schimbarea acestei situatii;
    nu stiu daca cineva, din opinia publica, a fost informat de ceea ce se va intampla cu parcul, dupa amenajare;
    unde si cum se va implementa alta promisiune a primariei, a face o pista de biciclisti de la Turbina si pana la Podul de Lant ???
    la ce ne trebuie comunitari daca inchidem perimetrul ?
    parc stiintific in centrul poluat al orasului ???
    la ce mai e buna baza de la Miciurin ?
    parc stiintific in administrarea primariei ? unde s-a mai auzit asta ???

  11. mai bine sterilizau cainii comunitari ,care s cu miile sa nu i mai vad schiopi, flamanzi si bolnavi pe strazi decat sa tina amaratii aia de trandafiri care oricum se ofilesc , dar cred ca tocmai de aceea sa investit atat ca sa ne coste o gramada de bani lunar iar firmele smecherilor sa se imbogateasca pe spatele nostru

  12. cea ajuns Timisoara?, cea ajuns parcrul Rozelor?, pacat, era parcul copilariei noastre, apoi parcul prin care treceam spre si dinspre facultate, mai tarziu loc de plimbare pentru noi ce locuiam in Timisoara, acum cred ca ar trebui sa cerem voie de a vizita, plimba, traversa acest parc, e doar pentru vecinii ce si-au luat case in zona, bastanii tuciurii, cu acordul netarmurit al primariei , poate mai trageti pe zona neamenajata o biserica, un hotel nh, un loc de cumetrii si distractie, apoi trandafirii sunt de clasa, poate puneti si niste cocotieri si maslini, ca la Mamaia +++ bariera, BRAVO si mai vreti sa fiti votati!!!, poate doar votanti.

  13. Stimate domnule Ciupa, de ce ganditi ca acum 50 de ani? Toate parcurile stiintifice din lume erau inchise o zi pe saptamana, pentru intretinere, acum 40-50 de ani. Tot pe-atunci existau si tablitele acelea cu „nu calcati iarba”!!!! Domnule Ciupa, toti anii acestia au trecut! Dezvoltarea si evolutia societatii se refera si la felul de a organiza munca. Treziti-va! Suntem in 2012! In Europa eu nu am gasit nici un parc din care sa fim evacuati seara; atunci cand farmecul sporeste. Cand trandafirii sunt mai inmiresmati. Dimpotriva! In schimb, am intalnit in parcuri, ingrijitori politicosi si curat echipati care se ocupau de intretinere. Nu deranjau trecatorii si nici trecatorii nu-i deranjau pe ei. Desigur ca am intalnit si personal de paza. Este vorba doar despre cum stiti sa gestionati organizarea aceasta a muncii in Parcul Rozelor. Despre cum stiti sa organizati paza si intretinerea lui. Stiti? Sau nu? V-ati pus macar problema ca ati putea alege si varianta logica? Cea a unui program nelimitat? Cea a unui parc civilizat in care sa se organizeze spectacole, concursuri si tot felul de activitati? Varianta fireasca in care paza si intretinerea se efectueaza „tot timpul”?
    PS. Ma gandesc ca glumiti cand ne spuneti ca portile parcului sunt ferecate DE TEAMA HOTILOR! Ha, ha, ha! Asta-i naivitate! Oare v-au lasat doar pe dumneavioastra, singur, cu problema asta cu parcul, sau toti pe-acolo sunt asa? Mai naivi….

  14. Daca Timisoara ar fii populata de mai putini cersetori, boschetari si „prenandisti de complex” atunci nu se gandea nimeni la aceste masuri. Pogramul de la 8- 22 este numai bun pt a te bucura de o plimbare sub razele soarelui intrucat oricum nu aveai curajul sa te plimbi noaptea pe acolo. O spun din proprie experienta.

  15. Când numele Ciuhandu nu va mai fi decât o inscripţie umbrită şi prăfuită pe coridoarele Primăriei, când bustul său va zace ciobit în subsolul instituţiei, când neamul i se va sterpezi în negură… Parcul Rozelor va fi tot acolo…
    Ciupa? Who My Prick is Ciupa?
    În apropiere de Viena am găsit un lan de gladiole neîngrădit din care locuitorii comunităţii tăiau cu drept, umilinţă şi chibzuinţă câteva fire pentru casă. Timişoara, mica Vienă!
    Întotdeauna spiritul balcanic, mai mult, românesc, va găsi soluţii aberante pentru problemele umane…
    De ce mai există Poliţia Comunitară? Pentru a revedea la nesfârşit pe un post TV local cum amendează nenorociţii societăţii care culeg din gunoaie şi vând la cap de pod cele culese! Amenzile vor intra în bugetul local când praful şi pulberea se vor alege de edilii locali. Ceea ce semănaţi veţi culege… înzecit!

  16. In curind vor percepe taxa de intrare in parc nesimtitii astia!
    Cum sa inchizi intrarea dinspre podul Michelangelo? Este absurd! Edilii nostri isi bat joc de noi, este clar. Sint indignata! Lacate pe un domeniu public! Paza da, dar nu lacate…..Reconsiderati, va rugam!

  17. Na, lasati ca programul asta tot are un dram de logica. Sunt cateva parcuri in Timisoara care au program de ‘vizitare’ cu pauza la pranz!!!
    Doua am vazut eu. si, na, e ciudat ca nici nu sunt parcuri cu gard!

  18. Bravo !!
    Legea e lege trebe pus un gard electric discret si agenti acoperiti care sa traga discret in boii care incalca regulamentul sa fie ordine si curatenie.

  19. dar ce?? e parcul lui? de cand isi permit astia sa ne ia ce e al nostru, al timisorenilor ,mai sa ne puna si taxa de intrare,si au rezolvat totul k astia sunt in stare si de asa ceva.

  20. sunt de acord. ultima data cand am fost in parc se plimbau oameni cu „caini care isi faceau nevoile pe unde apucau”. jumuleau trandafirii, si aruncau mizerie peste tot. am facut observatie unora si riscam sa i-au bataie desi aveam copil mic in brate. pana cand nu invatam sa ne purtam civilizat, nu ave drepturi si pretentii la servicii publice gratuite, din moment ce se investesc atatea bani pentru intretinere pesajistica a parcului.

  21. sunt timisoreanca,dispersata in lume…daca traiam inca acolo,as fi fost de acord intru.totul..daaar,asa cum spuneam mai sus,am avut ocazia sa ma emancipez,sa vad alte locuri si civilizatzii!dragi timisoreni,se pare ca a venit vremea sa va schimbatzi mentalitatea chiar daca va este f greu…parcul este un loc public dar nu pentru a dormi pe banci,a scuipa pe jos,de a aduce cainii sa.si faca nevoile si de a fura florile…toate aceste schimbari au fost facute cu eforturi financiare si chiar intretzinerea costa….mai mult,au dreptate sa il inchida seara,pt ca persoanele ,,de bine,,nu prea circula prin parcuri noaptea si nici fetele cumintzi…vad peste tot in Italia,parcuri deosebite,gradini botanice,care au un program pt. public,au chiar un w.c. ecologic(curat!) prin locuri discrete…ACCEPTATZI SCHIMBARILE IN BINE!!suntem in secolul XXI dragi timisoreni…facetzi cauze stupide,dc nu ceretzi interzicerea halitului pe strazi din mers,a unor chestii unsuroase,porumbeii din centru car ene distrug casele in piatza operei,dc nu ceretzi parcari subterane si filtre puternice la fabrica continental??? vai si amar de voi…republica bananiera vretzi sa ramanetzi!

  22. Cum va permiteti sa ne faceti program,cand si cum trebuie sa ne plimbam!Parcul a fost la dispozitia timisorenilor de cand ma tin minte,de multe zeci de ani!Va gasiti voi,cei pe care i-am ales,sa ne poarte interesele,veniti acum sa ne limitati accesul in parc? Pe banii cui a fost reabilitat,desi nu a fost nevoie!? este cumva proprietatea vostra si noi nu stim?Daca au fost bani europeni,acestia,sunt pt.populatie,iar daca sunt din bani publici,cu atat mai mult sunt ai populatiei,deci,ca urmare,nu aveti dreptul de a dispune dupa bunul plac,cu explicatii „subtiri” si nefondate, limitarea accesului nostru in parcul nostru!PS.Intretinerea e cumva pe banii vostri,nu cumva tot noi o platim? si o platim cu varf si indesat,cat nu face!

  23. Era o data cand parcurile.strandurile,terenurile de sport,restaurantele,cluburile de canotaj reprezentau o atractie a publicului de oriunde in timisoara pe cursul BEGHEIULUI.Acum,cand am revenit sa ma plimb in acele locuri dragi mie de cand eram elev la LIC 1,NU MI-A VENIT SA CRED,cate zone sunt interzise,ferecate,ca si cum am fost obligat sa merg sub escorta,pe trasee bine definite ca nu cumva sa deranjez pe cineva.Cred ca multi din cei plecati se rasucesc in mormant daca ar sti ce au facut unii din orasul revolutiei,si daca ar putea,ar mai face o revolutie.Cei 23 de ani au dus Timisoara la o moarte lenta a spiritului oamenilor din oras.Dumnezeu sa va apere.Cu mult drag pt orasenii adevarati

  24. Ce face omul asta e un rahat pe bat! A vrut si el sa fie in atentie si si-a gasit ce sa faca… Da nu aveti griji ca acest program nu va mai dura mult

  25. oameni buni,nu va interzice nimeni sa mergeti in parc, este un mod civilizat de a intretine parcul; hai sa fim seriosi,cate banci nu sunt distruse, cat de mult sunt atenti oamenii sa nu faca mizerie pe unde trec,cat de civilizati suntem?in bruxelles, in parcul unde se afla arcul de triumph,seara la ora 10 se inchide,dar nimeni nu se revolta pentru asta,dimineatza se deschide,care-i problema,cine vrea sa innopteze in parc nu cred ca a ales locul potrivit.este specific romanilor sa fie vesnic nemultumiti,nu spun ca nu ar avea motive,dar acesta chiar nu este un motiv pentru a ne exprima alte frustari.

  26. Cunosc PARCUL ROZELOR inca din anii 70-80 cand eram studenta la Timisoara si era o splendoare, dar nimeni nu indraznea sa distruga nici macar un fir de iarba.
    Nu sunt de acord nici cu inchiderea PARCULUI ROZELOR dar nici cu distugerea minunatelor flori din el. Primaria sa rezolve problema cu Politia Comunitara.

  27. parcul rozelor se inchide la ora 22.00 dar parcul copiilor la ora 20.00 cand apar „cateii” comunitari si te scot afara asta in conditii de vara, duminica 24.06.2012 cand era foarte cald afara si lumea a iesit cu copii si se intuneca la 21.45.

  28. este un program foarte normal pentru parcul copiilor; daca pleci la ora 20 din parc,pana cand ajungi acasa, pana cand mananca si face un dus copilu se face ora 10,ceea ce este o ora normala (pentru copii si familii normale) de culcare.Numai in Romania,unii stau chiar si cu copii pana la miezu noptii pe strazi sau in alte locuri,deregland programu copiilor,de fapt nepasandu-le parintilor decat de propria persoana.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.