Incidente pe bandă rulantă în secţiile de votare

Incidente pe bandă rulantă în secţiile de votare

3
DISTRIBUIȚI

Primele probleme au apărut la secţiile de votare din Timiş la câteva ore după deschiderea procesului de alegere a administraţiei locale. Liberalii au sesizat faptul că lângă două secţii de votare din Timişoara erau panouri electorale cu pedelistul Gheorghe Nodiţi şi ţărănistul Adrian Orza. Pedeliştii au sesizat, la rândul lor, că la Orţişoara unul dintre observatori este chiar unul dintre candidaţii pentru funcţia de consilier local din partea PSD. La Săcălaz, unul dintre alegători a sesizat comisia că a primit un buletin de vot care era gata ştampilat pe Constantin Ostaficiuc. Votul respectiv a fost anulat, alegătorul primind un altul. Rămâi pe PRESSALERT.ro să afli ultimele informaţii.

UPDATE 1 Incident violent la Sânnicolaul Mare unde maşinile a doi candidaţi USL au fost atacaţi cu pietre în cartierul Sighet de mai mulţi ţigani. „Am primit informaţii de la colegii noştri că PD-L cară din acest cartier oameni la vot şi împreună cu un coleg, care este candidat pe lista de consilieri locali, ne-am dus să vedem ce se întâmplă. La indicaţiile viceprimarului PD-L, cei care locuiesc în zonă au început să arunce cu pietre spre noi, strigând ce căutăm noi acolo. Pietrele au lovit maşinile cu care ne-am dus acolo. După mai multe apeluri la 112 a venit şi Poliţia”, a declarat, pentru PRESSALERT.ro, Cătălin Tiuch, consilier judeţean PSD.

UPDATE 2 PNL Timiş acuză, prin intermediul unui comunicat de presă, tentative de manipulare a alegătorilor. Cel mai recent incident s-a petrecut astăzi când mai mulţi cetăţeni au primit următorul mesaj de pe numărul de telefon 0740.107.500 : „La secţia 36 din Timişoara, o persoană a fost ridicată de politie, pentru vot cumparat de USL. Nu acesta este spiritul Timişoarei, nu pentru asta au murit tinerii în Decembrie ’89. Timişorenii nu pot fi cumpăraţi de USL!  Mergi la vot şi spune nu răspicat oamenilor lui Iliescu. Distribuie prietenilor tăi dacă îţi pasă pe mâna cui ajunge Timişoara”. Liberalii au verificat informaţia la Poliţia Timiş, care a negat că ar fi fost arestat cineva pentru vreun incident de acest gen. La numărul respectiv de telefon a răspuns un domn, care a declarat pentru PRESSALERT.ro că „nu ştiu despre ce vorbiţi”. Întrebat dacă are vreo legătură cu incidentul, acesta a închis.

UPDATE 3 „Preşedintele secţiei de votare nr. 23, de pe strada Brânduşei, de la grădiniţa nr.27 din Timişoara, este preşedintele unei organizaţii care şi-a exprimat public susţinerea pentru candidatul UpT la Primăria Timişoara. Este vorba despre Ionel Velciov, de la organizaţia Civis Voluntaris”, anunţă cei de la PNL Timiş.


 Judecătorul Monica Bădescu, preşedintele Biroului Electoral Municipal a declarat că “listele cu preşedinţii secţiilor de votare au fost făcute publice, imediat după finalizare. Cei de la PNL Timiş ar fi trebuit să facă sesizare înainte de ziua alegerilor, dacă existau probleme”. “Abia astăzi am aflat că este una şi aceeaşi persoană, de la observatorii din secţia de votare. Vom face astăzi sesizare către BEM”, a comentat Alina Sabou, purtător de cuvânt al PNL Timiş.

UPDATE 4 Reprezentantul PDL în biroul secţiei de vot nr. 153 Timişoara este acuzat de liberali că „a transmis în mod repetat buletine de vot dublate pentru categoria de candidatură de Consiliu Local Timişoara, fără a transmite buletinul la categoria de candidatură Primar.  La sesizarea realizată de unul dintre votanţi, preşedintele secţiei a refuzat îndepărtarea persoanei de la împărţirea de buletine de vot”. PNL Timiş a  anunţat că a făcut o sesizare pe această temă la Biroul Electoral Municipal şi o plângere la adresa preşedintelui secţiei de votare.

UPDATE 5 Pedeliştii cer închiderea secţiei 3 din Giarmata pentru verificări după un incident petrecut acolo. ” A apărut o femeie în secţie care, nu se ştie cum, a primit mai multe buletine de vot şi s-a pus să le ştampileze la o masă. Când a fost luată la întrebări, a fugit din secţie. Ştim cine este femeia, este rudă cu unul dintre candidaţii USL de la consiliul local. Am făcut sesizare la biroul electoral şi am cerut întreruperea votării pentru că există suspiciunea că s-au furat buletine de vot”, a declarat Oana Gaita, purtătorul de cuvânt al PD-L Timiş.

UPDATE 6 Liberalii  au reclamat faptul că, în jurul secţiei nr. 83 din Timişoara, echipa de campanie a candidatului UNPR , Ion Răducanu  a continuat să împartă pliante electorale şi astăzi.

UPDATE 7 Uniunea pentru Timiş a susţinut, prin intermediul unui comunicat de presă, că „avem deja zeci de sesizări privind faptul că oamenii sunt sunați, de cele mai multe ori de pe numere ascunse, și îndemnați să meargă la vot și să voteze cu USL. Se pare că reprezentanții USL, în încercarea de a mai câștiga câteva voturi, au recurs la celebra tactică a telefoanelor otrăvite, organizând call-center-uri în oraș”. Ca dovadă au trimis şi o înregistrare în care o persoană care se recomandă a fi de la USL întreabă dacă persoana apelată a fost la vot, dar fără a îndemna să se voteze cu vreun candidat al USL. La sfârşitul înregistrării, se aude vocea unui dintre cei care au realizat înregistrarea, acesta exclamând „gata, i-am omorât acuma”. De asemenea, echipa ţărănistului Orza acuză faptul că „acum, în ziua votului, reprezentanții USL scot noi comunicate în care ne acuză, în încercarea de a justifica eșecul previzibil de la aceste alegeri”.

UPDATE 8 Pedeliştii au reclamat faptul că în comuna Foeni candidatul USL la primărie s-a plimbat cu urma mobilă prin sat.

UPDATE 9 Buletine de vot pentru Sânandrei au fost descoperite la Dumbrăviţa. Pentru o scurtă perioadă de timp, procesul de votare a fost întrerupt în una dintre secţiile din Dumbrăviţa.

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.