EXCLUSIV Vaporașul „Pelican” renaște din propria-i cenușă: a fost cumpărat din nou....

EXCLUSIV Vaporașul „Pelican” renaște din propria-i cenușă: a fost cumpărat din nou. Când va fi lansat pe apă și cum va arăta

1
DISTRIBUIȚI

vapor-pelican

Vaporul Pelican a fost cumpărat, zilele trecute, de câţiva timişoreni, deţinătorii unui club din oraş, care vor readuce binecunoscuta emblemă a oraşului nostru în circuit.


După incendiul de anul trecut, în care vaporul a ars în întregime, s-au purtat diverse negocieri pentru preluarea acestuia. Conform surselor noastre, vaporul Pelican se va lansa la apă de Ziua Marinei, în 15 august.

Noii proprietari ai îndrăgitului obiectiv turistic vor să readucă vasul la categoria de navă de pasageri, cu designul iniţial. Construit în anul 1968 la Şantierul Naval Giurgiu, vaporaşul Pelican a ajuns pe Canalul Bega după ce, în anuii 1960 şi 1970 făcea plimbări în Delta Dunării. Pe parcursul anilor ‘80, Pelicanul a făcut curse Timişoara – Diniaş, iar odată cu începutul lucrărilor de renovare la Nodul Hidrotehnic de la Sânmihaiul Român, plimbările aveau ca punct final prima ecluză de pe Bega. Odată cu trecerea timpului şi cu schimbarea de regim din anul 1989, a apărut şi declinul, iar datorită faptul că înălţimea vaporului era prea mare pentru a trece în amonte de Podul Michelangelo, Pelicanul nu a mai fost folosit pentru plimbări în oraş.

În 13 noiembrie anul trecut, „Pelicanul” a fost distrus aproape în întregime după ce un incendiu puternic cuprins epava ancorată pe malul Begheiului.

Foto: tmpress.ro

1 COMENTARIU

  1. Ma bucur enorm de mult, cand vad asemenea initiative locale. Sa le dea bunul Dumnezeu sanatate, noilor proprietari si de Sfanta Marie sa ne plimbam cu vaporasul pe Bega noastra.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.