Hotărârea de consiliu local care prevede mărirea chiriei la spații ale primăriei,...

Hotărârea de consiliu local care prevede mărirea chiriei la spații ale primăriei, anulată în instanță

0
DISTRIBUIȚI

justice

Tribunalul Timiş a anulat, în primă instanţă, anulare hotărârii Consiliului Local Timişoaracare prevede majorarea chiriilor la spațiile cu altă destinație.

O firmă, reprezentată de Florin Kovacs, a depus în iunie o plângere la secția de Contencios Administrativ a Tribunalului Timiș prin care solicită anularea HCL 71/2013. Prin hotărârea respectivă, un spațiu cu altă destinație închiriat de la primărie până acum cu 1.000 de euro lunar poate fi folosit numai contra unei chirii de 12.000 de euro lunar, aceasta majorând chiriile la spațiile cu altă destinație ale municipalității de 12 ori, de la un euro lunar la 12 euro.

„Majorarea chiriei de la 1 euro/mp la 12 euro mp este exorbitantă, nefiind indicată nicio bază legală sau contractuală, pentru care s-a dipus această majorare, sens în care apreciez această hotărâre ca fiind abuzivă și nelegală, cu atât mai mult cu cât primăria nu a adus nicio îmbunătățure spațiului închiriat”, a explicat avocatul Florin Kovacs.


 Soluția pronunțată de instanța de judecată astăzi dă justificare acțiunii întreprinse de avocat și suspendă aplicarea HCL 71 / 2013 până la judecarea definitivă a cauzei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.