Povestea incredibilă a bărbatului care de 17 ani nu îngenunchează în faţa...

Povestea incredibilă a bărbatului care de 17 ani nu îngenunchează în faţa mafiei imobiliare ţigăneşti

27
DISTRIBUIȚI
florin ciobanescu 4
Florin Ciobănescu ştie că mafia imobiliară ţigănească nu ar rezista fără sprijinul angajaţilor statului

Câmp de război la o aruncătură de Primăria Timişoara. De 16 ani, mafia imobiliară ţigănească încearcă să-l scoată pe  Florin Ciobănescu din ultimul apartament al vilei cu numărul 6 de pe strada Mihai Eminescu. Şi nu reuşeşte. Pentru că bărbatul cu păr alb şi privire de vultur are ceva mai puternic decât banii clanului Cârpaci. Un crez al său: „în această lume copleşită de tembelism, ignoranţă şi ticăloşie sunt obligat faţă de mine şi de societate, pentru că am ştiinţă de carte şi pregătirea profesională, să deconspir şi să probez  mecanismul corupţiei instituţionalizată în materie imobiliară. Şi să rezist până la capăt”. Şi nimic nu-l mai surprinde pentru că-n lupta sa fără sfârşit a trecut prin toate presiunile clanului Cârpaci – scandal, geamuri sparte, decibeli, căcat pe clanţă, curent, apă, canalizare  tăiate. Plus sprijinul mafiot al autorităţilor. Vecinii săi au cedat de mult.

Prima care a vândut o cameră şi un antreu familiei Cârpaci a fost vecina de la demisol. „Nu au cum să o condamn pe femeie. I-au cumpărat un apartament cu două camere într-un bloc pe aici, pe aproape. Cum au intrat ţiganii, mi-a zis unul <<voi, românii, sunteţi nişte împuţiţi. De ce? l-am întrebat. Pentru că vă căcaţi în casă! Nu aveţi, voi, românii, closet în casă?>>. Aşa că, primul lucru pe care l-au făcut, a fost să desfiinţeze toate dependinţele şi să le construiască-n curte. Au încercat vreo cinci variante, ultima closet supraetajat cu două camere şi antreu. Următoarea care a plecat a fost vecina din apartamentul de lângă ei, care avea doi copii studenţi şi un nepot nou născut – în sesiune i-au pus 150 de decibeli întruna”, povesteşte Ciobănescu. Pe alţi vecini, care au făcut pactul, ţiganii i-au făcut cu vrăjeala „le-au promis ţigănii că le cumpără la ambii copii vile, şi-au vândut ăia tot, s-au mutat cu părinţii aici. Ţiganul nimic. Când s-a dus să-l întrebe, s-au ales doar cu scandal şi au plecat de frică”.

Fost secretar al Primăriei Timişoara, Florin Ciobănescu, îşi aminteşte că, în iunie 1990,  ţiganul Benga  a venit în primărie şi i-a propus un târg – să-i facă rost de fişele locative ale imobilelor din centrul Timişoarei. L-a refuzat şi după doi ani s-au reîntâlnit. „Era aici pe colţul străzii şi mi-a zis Benga <<nu ai vrut să te fac boier. Uite că le am>> şi mi-a arătat evidenţa locativă cu persoanele cu restanţe la furnizorii de servicii comunale, cele dispuse, practic, să facă primul act de comerţ care să le permită ţiganilor intrarea într-un imobil”. În vila  de pe Mihai Eminescu, fostă reşedinţă oficială a şefului garnizoanei sovietice, primele apartamente s-au vândut de către primărie pe legea care permitea vânzarea rapidă către ţigani. Şi aşa a ajuns clanul Cârpaci să pună mâna pe prima  încăpere, tranzacţia fiind perfectată „la notarul Safta Criste, nevastă de procuror general al României atunci, cea care va inventa şi promisiunea de vânzare – cumpărare ca să se mascheze cumpărările ilegale de pe Legea 79”, povesteşte Ciobănescu.


De altfel, primăria a reuşit „performanţa” să vândă apartamentele după trei legi diferite, deşi clădirea avea acelaşi statut juridic.

Îţi explică la fel de direct că „ţiganii nu sunt decât beneficiarii sistemului de corupţie instituţionalizată, care s-a creat prin toate legile de restituire a proprietăţilor, făcute deliberat prost. A apărut cererea şi oferta. Ţiganii au metodele lor de presiune directă, limitată. Mai departe apare toleranţa interesată a angajaţilor statului, care-i ajută şi intervin pentru a-şi acoperi propriile acţiuni dolozive”. Când ţiganii au ajuns să sape în demisol ca să-şi facă încăperile mai înalte, să taie până şi stâlpii din structura de rezistenţă a clădirii şi coşurile de fum, Ciobănescu le-a atras atenţia tuturor autorităţilor. A ajuns până la Adrian Năstase. „Trebuia să vină să verifice Miron Mitrea, pe teren, toate cele reclamate. Ţiganul a aflat ceva şi a venit la mine să-i semnez un acord ca vecin. Mi-a oferit 60.000 de dolari. N-am cedat pentru că însemna că m-am predat. A doua zi, Mitrea, deşi în Timişoara, nu a mai ajuns la casă pe motiv că şi-a scrântit piciorul la vânătoare. Mi-a spus ţiganul <<poţi să scrii de acum cât vrei că au luat alţii banii>>. Nu ştiu la cine au ajuns banii, dar ministrul n-a mai venit. Şi au continuat ţiganii teroarea. Mi-a spus mie Dulcea (tatăl lui Vladimir Cârpaci, zis „Pipi”, n.a) când trăia <<eu nu lucrez decât cu inamovibili. Miliţienii au oricum pe alţii deasupra lor care nu fac decât să crească preţul>>. Am fost,  ca Diogene cu lumânarea în întunericul minţii, la toţi prefecţii şi la toate autorităţile să le explic cum au încălcat toate legile legate de construcţii cei din clanul Cârpaci. Din toate sesizările, doar un dosar penal a ajuns să fie judecat”. Asta chiar dacă vila-i aproape o ruină, lăsată fără geamuri, cu zidurile fisurate, doar, doar se va prăbuşi. Ştie că fără ajutorul angajaţilor statului, cei din clanul Cârpaci nu ar fi reuşit nimic. Şi ştie că antidotul este unul singur – o listă cu toţi simbriaşii statului care au avut legături comerciale, de orice fel, cu clanurile imobiliare. Şi să explice unii, de exemplu, cum s-a vândut la ţigani un apartament în Circumvalaţiunii la preţ de penthouse.

De la primărie nu are nicio speranţă căci ştie că nu are pe cine se baza  -„pe secretarul Cojocari îl ştiu din facultate. Pe care a făcut-o cu putina de brânză şi torogoata. Acum este eminenţa cenuşie a oraşului. Primarul Nicolae Robu nu-i decât un negustor, nu un manager al interesului public. Acest Bill Gates de Bogsig  este la fel de tâmpit ca şi Gheorghe Ciuhandu, dar de patru ori mai scump. Nu-l interesează readucerea clădirii la faza iniţială, ci-l interesează ca Vladimir Cârpaci să plătească acele despăgubiri. În loc să discute fondul problemei îi dă şansa ţiganului să facă un târg rentabil”. Ciobănescu încă rezistă în apartamentul peşteră. Se pregăteşte să înfrunte iarna. Pentru că imediat ce pleacă din casă dau iama hoţii. Urcă pe schelele lăsate-n jurul casei de clanul Cârpaci şi fură ce le pică-n mână. „Nu mi-au luat cărţile că nu-s pe înţelesul lor”, face haz de necaz Ciobănescu. Care rezistă. Şi este pregătit pentru orice -„următorul pas e incendierea casei. Şi dacă nu merge nici asta – catafalcul. Mi le-au spus şi pe astea. Până acum, tot ce mi-a spus ţiganul că o să întâmple, s-a întâmplat”.

27 COMENTARII

 1. Nu-l condamna pe Robu, ci te rog sa vezi ca acest secretar din ziua de azi, cat si fostul……. au fost pusi in aceasta functie, doar la vointza prrimarului……… sunt niste nemernici si fostul, de care ziceti dvs. si actualul Cojocari! Pe acest cacat Cojocari, dati-l in judecata pe nenorocit care a umilit multi timisoreni……. Eu nu eram pila lui, desi am obtinut un punctaj aproape de maxim pentru angajare in Primarie! Deci, muxx Cojocari, scarba imputita ce esti! Te voi reclama peste tot,

  • cojocari e un pervers imputit am fost la el la primarie si stiti ce a facut a vrut sai fac laba asta merita spanzurat in public impreuna cu primari care l-au tinut in fuctie atatea ani banda de nebuni ,

 2. mda……. de ce vă e frica, stimabili timişoreni? De laşi ce sunţeti………… aştia sunt timisorenii, imi pare rau! Sunteti niste frairi, nu stiti să vă apărati drepturile, scârbelor, decât atunci când nu aveţi de-ales! Muie fraierilor timişoreni, sa fiţi blestemaţi, dacă nu va solidarizaţi cu mine, o timisoreancă de-a voastra, fraiereiloir!! Să vă meritaţi soarta, scârbelor! Hai sictir, timişorenilor nefutuţi, da? Moartea sa va ia in demersurile voastre, căcaţilor timişoreni! Muie mamelor voastre, de fraieri ce sunteţi! Moartea sa vă ia, scâbelor!

 3. atita tamtam de atita timp si nimic,ar trebui sa luam exemplul bulgarilor iar cind va hotariti va puteti baza pe mine si pe inca douazeci de baieti,tiganul acesta imputit la/amenintat cu incendiul pe romanul nostru ,oare ce s/ar intimpla daca la un moment dat ar lua casele ciorilor foc si nu a romanilor ca na asa mi se pare normal intr-o tara care isi respecta istoria si nationalitatea
  Domnule Florin Ciobanescu daca o sa mai aveti probleme cu ciorile dati de stire si venim sa va ajutam ca doar am mai facut-o cu ceva timp in urma linga Parcul Copiilor tot asa o femeie a fost asuprita de tiganii de acolo iar noi ne/am dus si am scuturat problema iar cei de la sectia 1 au fost martori incidentului pentru ca au trebuit sa vina la sesizarea telefonica facuta la 112 dar de data asta au sunat ciorile si s-au plins de una alta….e o poveste mai lunga dar e adevarata care s/a terminat asa: cind am ajuns in imobilul doamnei asuprite de ciori pe balconul acestea am pus steagul Romaniei ca semn al unei mici victorii impotriva unui sistem bolnav

 4. Dle Bota, de ce nu cenzurezi astfel de animale? De ce sta o perioada orice comentariu in analiza, daca nu cenzurezi abjectiile astea . E totusi un site public si-l pot citi si copiii!

 5. Domnule Dragod Bota si in cazul in care domnul Ciobanescu vede acest comment, va rog din inima sa anuntati pe facebook sau pe orice care, in mediul online, daca aveti probleme.
  Eu sunt dispus sa vin si sa fac planton la usa sau in fata imobilului dvs.

 6. voi santeti niste PROSTI ca mai devreme sau mai tarziu toti o sa pupati o ….de tigan pt bani .sinteti exact cum se spune afara intr-o europa civilizata de c…t.cand o sa va dati seama ca tiganu nu sa spalat tocmai ca stia ca o sa-l pupati voi ,o sa fie prea tarziu .saracul om pacat ca e singur

 7. trebuie sa ne strangem si sa le dam foc la tigani , sa arda ca soarecii ,toti sint niste fricosi .stiu ff bine am avut de a face cu tiganii nu au putut sa-mi faca nimic ,doar sa ma pupe in fata ,pe la spate nu ma intereseaza ce au vb ,ca nu se Pune e de frica asa ca ascultatima pe mine sint timisorean si stiu ce vb .doar locul si data tre sa o spuneti ca vin si eu.

  • Sa mergem sa le dam foc? Bun hai ca mergem si la final faci tu puscarie pentru toti sau ? Hai fi serios.

 8. Si cica,de aia,fac tiganii(unii)ce fac,din cate comentarii sunt,unul pune pct.pe i,ceilalti romani ,se calca unul pe altul ,pe cap.Si dupa cum observam din poveste ROMANUL ESTE TRADATOR,pt.10 euro cred,ca unii,si-ar vinde si mama,(FOAME MARE,FRATILOR!).Va doresc multa sanatate si minte dezghetata,FRATI ROMANI!.
  SUCCES SI MULTA SANATATE,d-nule FLORIN CIOBANESCU!

 9. Noona, si eu sunt suparat si tind sa-ti dau dreptate! Totusi nu putem sa nu taxam derapajele unui dement care foloseste nick-name-ul CLARA. O femeie, cred eu ca nu se poate gandi la asemenea cuvinte.
  In fine, trebuie sa luptam eficient cu tiganii, fara invective si amentintari si , in general, fara violenta. Sunt de acord sa iesim in strada, daca suntem civilizati. Dar cine ne organizeaza? Poate are Noua Dreapta o initiativa. Eu Subscriu.
  Totusi, e mai important sa dam afara cozile de topor din justitie , care permit tiganilor sa faca asa ceva. OK. de unde incepem?

 10. A, si inca ceva? Ce stie personajul suparat despre PAUL CHINEZUL? Ai auzit pe undeva numele asta si te-ai gandit c-o fi vre-un chinez si e la moda acum, cu vizita chinezilor la Bucuresti? Paul Chinezu e un idol pentru Banat (sau ar trebui sa fie) , asa incat te rog sa nu ne pangaresti simbolurile cu abjectiile tale. Da-ti un nick de Paul Tiganu’ , daca vrei sa scrii asa ceva!

 11. omu asta e prea corect casa faca singura actiune care va solutiona problema..
  asa cu ti au rupt geamuri trebuia sa ii rupi picoarele. Suntem alaturi de tine, sa te tii pana la sfarsit. sper intro o zi sa ajung sa te ajut.

 12. Iertare! Si scuze publice tuturor victimelor tiganului, dar si concitadinilor indiferenti si conationalilor resemnati pentru prabusirea subiectului – CORUPTIA INSTITUTIONALIZATA IN MATERIE IMOBILIARA – pana la limita bagatelizarii intr-o dramoleta nestiuta de interior. Incercare esuata deliberat la malul santului, in zoaie de mahala si tiganie autentica, printr-un limbaj saracacios , puturos si violent. Vorbe de dragul unui public pe masura, prin care, la adapostul precar al unor ghilimele anapoda, autorul pare sa fi fortat incercarea tardiva de a scuza tacerea vinovata, complice, a presei. Daca presa poate fi considerata vidanjarea cotidiana a haznalei politice, in timp ce Timisora era iremedibil napadita, ziua in amiaza mare, de buruiana perena, transpartinica a coruptiei. Iertare! Si scuze publice universitarilor Gheorghe Ciuhandu si Nicolae Robu pentru calificativul sever acordat de autor. In ceea ce ma priveste, eu unul, stiu sa fac diferenta care conteaza – si o fac intotdeauna – intre tampit (apreciere de natura relatiilor personale, strecurata revansard in text, cu pretentia de citat) si inadecvat. Apreciere pe care mi-o asum si asupra careia starui pentru ca inadecvarea la singura functie eligibila din administratia publica locala are consecinte publice. Cu toate ca, in fond, din punctul de vedere al consecintelor pentru comunitate, confuzia aparent imposibila dintre tampit si inadecvat este admisibila. Administratia publica nu-i mai putin decat orice alta stiinta pe care s-ar cuveni intemeiata, fara exceptie, functia publica specifica varfului ierarhiei executive locale. Lozul castigator la loteria balciului electoral nu da primarului ales si competenta profesionala. La fel cum persistenta in eroare nu vindeca de impostura, indiferent de laurii castigati binemeritat in inclestari pe baricadele altor stiinte. In fine, iertare! Si scuze publice tuturor celorlanti ipostori cu pretentii de mafalde atotstiutoare, calificate pe bani publici la locul de munca, alese, numite sau selectionate prin diferite concursuri de imprejurari politice, familiale sau erotice. Care se considera mari, pentru ca se masoara cu soclu cu tot. Eroare de metrologie axiologica. Istorica, clasica, aparent iremediabila, de la Grecia antica incoace. Cand un intelept a lansat panseul pe piata libera a pildelor publice.
  Florin Ciobanescu

  • Dle Ciobanescu,

   situatia in care va aflati, fara indoiala, intolerabila. Inteleg, de departe privind, ca nu sinteti aparat de catre institutiile statului pentru ca statul e in metastaza. Denuntati corect cauza – coruptia institutionalizata in materie imobiliara. Sinteti prins intr-un joc cu mafioti. Dar nu asta am vrut dupa ’90? Un stat minimal, cu angajati prost platiti, coruptibili pe de o parte si o piata libera in care suvoaiele de euroi-puroi de orice provenienta sa nu fie verificate in numele investitorilor izbavitori? Si asta in numele unui libertarianism apropiat de westernurile americane? Cum ar fi daca pentru orice tranzactie imobiliara cumparatorul ar trebui sa justifice provenienta banilor? In cazul in care sumele nu se poat justifica, banii se confisca si se construiesc spitale, scoli, azile? Daca impozitul pe a doua, a treia proprietate ar fi semnificativ mai mare decat pe prima in asa fel incat sa se descurajeze cumpararea de imobile si strazi intregi? Si daca in loc de tigani, ar fi italieni, gagauzi sau papuasi, n-ar fi acelasi lucru? In curand se va ajunge la patrule, garzi…

   Cu respect,
   Don Chiote

 13. Un PayPal ceva? As dona cu mare drag o suma cit de mica acestui ROMAN cum nu mai gasesti prea des in ziua de azi, tocmai fiindca nici macar nu s-a mentionat lucrul asta, dar sint sigur ca i-ar prinde bine si ceva banuti pentru a duce cazul cit mai sus.

LĂSAȚI UN MESAJ

Introdu rezultatul corect * Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.